Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra presentarà els resultats del projecte SHAAMS durant el II Fòrum Solar de la Mediterrània

El projecte europeu va néixer amb l’objectiu de definir i implementar polítiques estratègiques per potenciar l’energia solar a la zona Mediterrània.

23/11/2015

El proper 26 de novembre tindrà lloc el II Fòrum Solar de la Mediterrània, que reunirà els representants de diversos projectes sobre energia solar que s’estan desenvolupant als diferents països de la Mediterrània. Es tracta d’un punt de trobada empresarial i d’oportunitats de negoci per a pimes i emprenedors del sector solar de la Mediterrània. És per això que durant les conferències es debatran les oportunitats i reptes que l’energia solar representa a la zona, així com s’organitzarà un B2B entre empreses perquè puguin arribar a acords de col·laboració.
En total es reuniran sis projectes que formen part del programa ENPI CBC MED, que és l’instrument de finançament de la Política de Veïnatge de la Unió Europea. Els projectes són FOSTER in MED, SHAAMS, MED SOLAIRE, DIDSOLIT-PB, STS-MED i MED DESIRE. El conjunt d’aquestes iniciatives compta amb una inversió de 25 milions d’euros.

Entre els projectes destaca SHAAMS (Strategic Hubs for the Analysis and Acceleration of the Mediterranean Solar Sector), liderat per la Cambra de Barcelona. Es tracta d’un projecte de cooperació transfronterera, que va néixer amb l’objectiu definir i implementar polítiques estratègiques per potenciar l’energia solar a la Zona Mediterrània. Durant el Fòrum es farà un balanç de les accions desenvolupades.

El II Fòrum Solar de la Mediterrània es desenvoluparà en el marc de la 9º edició de la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics, organitzat per ASCAME (l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània), la Cambra de Comerç de Barcelona i la Unió pel Mediterrani, que reunirà un centenar de ponents i en el que participaran un miler d’empresaris i representants polítics i econòmics, que debatran sobre els esdeveniments sociopolítics i el paper del sector privat en el desenvolupament de la zona.