Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra promou l’ús responsable dels antibiòtics a les explotacions ramaderes

L’objectiu de la trobada era informar el sector sobre el Pla Nacional de lluita contra les resistències als antibiòtics.

La Cambra de Comerç Barcelona a través de la seva delegació a Osona, ha fomentat l’ús responsable dels antibiòtics a les explotacions ramaderes en una jornada tècnica que s’ha desenvolupat al llarg d’aquest matí. L’objectiu de la trobada era informar el sector sobre el Pla Nacional de lluita contra les resistències als antibiòtics que ha impulsat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que es va iniciar l’any 2014, i l’estat actual d’implementació així com les conseqüències que se’n deriven.

A la trobada, dirigida a tots els professionals del sector veterinari: veterinaris, fabricants de pinsos medicamentosos, comercialitzadors de medicaments veterinaris i ramaders, s’ha recordat als veterinaris prescriptors les seves responsabilitats i se’ls hi ha presentat una de les plataformes en funcionament de recepta electrònica. Al final de la jornada s’han exposat varies experiències en marxa com a alternatives a l’ús d’antibiòtics de la mà de diferents experts del sector.

A la jornada, organitzada per la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, ha assistit el president de la delegació a Osona de la Cambra de Barcelona, Josep Pujades i Josep Puigdollers, president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic.
L’elevat ús d’antimicrobians, tant en medicina humana com en veterinària, s’ha relacionat amb l’aparició i la propagació accelerada de microorganismes resistents i en conseqüència amb una disminució de la seva eficàcia, motiu pel qual és considerat actualment com un dels grans problemes de salut pública i un tema prioritari per a la Comissió Europea.