Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra reclama que es permetin obrir de nou els centres esportius

La comissió d’Esports fa una crida a totes les empreses esportives perquè s’organitzin i defineixin de forma conjunta un Pla Estratègic del sector que permeti buscar sinèrgies amb d’altres sectors, una iniciativa que des de la comissió ja s’està treballant.

22/07/2020

La comissió d’Esports de la Cambra de Barcelona considera que per a l’economia i la salut és essencial que els centres esportius, com ara els gimnasos o pavellons, puguin reobrir de nou les seves portes amb totes les mesures que ja implementaven. De fet, des de la Comissió es recorda que aquests espais ja els havien obert durant l’última fase de la desescalada, després d’haver fet inversions i adaptat els espais a la nova normalitat, i garantint sempre les limitacions d’aforament establertes.

Així mateix, la Cambra també fa una crida a les empreses esportives perquè s’organitzin com qualsevol altre sector empresarial i defineixin un Pla Estratègic del sector que inclogui a tots els col·lectius que en formen part i que permeti buscar sinèrgies amb d’altres sectors i actors de l’economia, una iniciativa que la comissió ja està treballant entre d’altres.

La Comissió considera que la decisió de tancar tots els centres esportius a 13 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona contribuirà a generar greus problemes econòmics i a una major confusió i desconfiança. Cal recordar que gran part del teixit empresarial d’empreses esportives està format per microempreses i pimes, les quals tenen una capacitat molt reduïda per mantenir la seva activitat o dur a terme una reorientació per manca de recursos. De fet, el sector considera que aquesta atomització del sector fa que les mesures d’ajut adoptades no siguin suficients per garantir la sostenibilitat dels negocis ni l’ocupació directa ni indirecta, i es demana que es dotim les línies d’actuació al sector de recursos econòmics directes no retornables.

Per últim, la Comissió també demana que es reconegui el sector com un sector d’interès general i que les millores en fiscalitat vagin més enllà de la reducció de l’IVA a un 10%, atès que s’està davant d’un servei de primera necessitat.  Cal remarcar que la pràctica de l’esport contribueix a una millor qualitat de vida i a la incorporació d’hàbits saludables; a una reducció del cost sanitari i, per tant, dels costos socials; i, per últim, a la incorporació de valors i actituds personals i col·lectives positives, molt lligats amb les actius necessàries per assolir els reptes que ens plantegem com a societat com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.