Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Berguedà i l’Ajuntament de Gironella impulsaran ecosistemes d’innovació

La col·laboració ha estat formalitzada pel president de la Cambra territorial del Berguedà, Joan Boix, i l’alcalde de Gironella, David Font, a l'Espai 9 de la Colònia Viladomiu Nou.

El president de la Cambra territorial, Joan Boix, i l’alcalde de Gironella, David Font, han signat avui al matí un conveni de col·laboració per promoure la creació d’ecosistemes que contribueixin a impulsar la competitivitat dels emprenedors, les start-ups i les pimes del conjunt del territori. Concretament, ambdues entitats han acordat unir esforços a través dels seus respectius coworkings, el HUB cambraDigital, de la Cambra de Comerç de Barcelona, i l’Espai 9 Coworking, ubicat a la Colònia Viladomiu Nou, per ampliar els seus serveis i contribuir així al desenvolupament economicoempresarial, tant de les empreses de Gironella com de les iniciatives sorgides a Barcelona.

L’acord estipula que ambdues entitats posin a disposició de la seva comunitat els seus respectius coworkings. Per una banda, la Cambra oferirà el HUB cambraDigital, un espai ubicat a les oficines centrals de la Cambra de Comerç de Barcelona (Av. Diagonal, 452) que treballa per promoure la transformació digital dels negocis i ofereix serveis d’alt valor afegit en innovació, internacionalització, talent, transformació digital i finançament, així com un espai de treball conformat per una àrea de cotreball, sales de reunió i un espai polivalent per celebrar-hi jornades o trobades.

Per una altra banda, l’Ajuntament de Gironella posarà a disposició l’Espai 9, un coworking rural ubicat a la colònia de Can Viladomiu, el qual compta amb un espai de treball, sales de reunions i una zona de creació per impulsar les interrelacions i les sinergies entre el teixit productiu.

De fet, aquesta col·laboració és la punta de llança d’un projecte que la Cambra de Comerç de Barcelona està liderant i definint a través de les seves Cambres territorials, i el qual té com a objectiu teixir una xarxa de hubs distribuïts pel territori amb l’objectiu d’incentivar la innovació dels municipis que integren la demarcació de la Cambra de Barcelona. De fet, l’acord materialitzat avui se suma al que ja es va signar el passat mes de novembre amb l’Ajuntament de Manlleu, el qual establia la unió entre el HUB cambraDigital i el LAB. Espai coworking Manlleu.

La signatura del conveni ha comptat amb la participació del tercer tinent d’alcalde i regidor de polítiques de talent, innovació i turisme, Lluís Vall, de la directora de les Cambres territorials de la Cambra de Comerç de Barcelona, Txus Requena, i la responsable de la Cambra territorial del Berguedà, Anna Campasol.