Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra territorial del Vallès Oriental i Educem promouen un entorn favorable per la Gig Economy

Ambdues entitats han impulsat una segona sessió de treball per analitzar els pros i contres d’aquesta nova economia que emergeix entre els joves amb la participació de representants socioeconòmics de la comarca.

La Cambra territorial del Vallès Oriental conjuntament amb Educem han celebrat la segona jornada de reflexió sobre la Gig Economy –economia basada en petits encàrrecs d’empreses a treballadors independents durant períodes curts-, per debatre sobre aquesta nova realitat laboral estesa entre el col·lectiu jove.

La jornada, que s’ha dut a terme a les instal·lacions de la corporació territorial, forma part del projecte europeu Giggin’ Policy, liderat a Catalunya per la Cambra de Barcelona i Educem, el qual té com a objectiu contribuir a la redefinició del paper de la Gig Economy. Concretament, la sessió de treball ha disposat d’un espai de reflexió al voltant d’aquesta economia, on han participat joves estudiants dels cicles formatius d’Educem, representants socioeconòmics i tres “Giggers” que practiquen aquesta economia, els quals han aportat el seu testimoni i experiència.

La principal conclusió que s’ha extret durant la jornada de reflexió coincideix en el fet que és necessari fomentar iniciatives que generin una bona xarxa de contactes, per així des d’un inici poder aprofitar totes les oportunitats que es presenten a l’entorn i crear sinergies amb altres treballadors del mateix perfil. A més, s’ha reclamat la necessitat d’habilitar un marc legal més adaptat i flexible aquesta nova economia.

Concretament, els perfils de “Giggers” que han aportat el seu testimoni i experiència responen a diverses àrees professionals com és la creació d’una xarxa que permet connectar dones emprenedores (Medwomen), la gestió d’activitats vinculades al món de l’hípica o la corresponsalia amb un canal de televisió xinesa. El seu testimoni ha servit per plasmar les motivacions que animen els joves a constituir-se en aquesta nova economia. Al mateix temps, que han definit els avantatges que els ha suposat aquesta opció laboral i les dificultats que s’han trobat durant el procés de sortir fora del model laboral tradicional per emprendre el seu propi camí.

Al setembre s’organitzarà la tercera i última sessió de reflexió entorn la Gig Economy, que vol servir per teixir un entorn socioeconòmic que afavoreixi el desenvolupament d’aquest model de negoci cada cop més present entre el col·lectiu jove. A la cloenda s’exposaran les conclusions i  es redactarà un document de recomanacions, amb la voluntat de fomentar entorns favorables i traçar futures estratègies regionals.

Giggin’ Policy, un projecte europeu amb la mirada posada en les noves generacions

Giggin’ Policy és un projecte europeu finançat pel programa Erasmus+, basat en la idea que els joves són el principal recurs de l’economia de demà, i per tant, són ells qui han de liderar el disseny de les futures estratègies i polítiques del país. A Catalunya, els socis que participen en el projecte són la  Cambra de Barcelona i Educem, i compta amb el lideratge de la Friesland College (Països Baixos) i la participació d’una desena de socis europeus de 5 països.

Més informació: https://gigginpolicy.com/ca/