Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra treballa en un programa per facilitar la compra-venda d’empreses catalanes

Des del 2008 tanquen més empreses de les que obren, moltes elles podrien haver estar viables.

14/12/2013

Amb l’objectiu de facilitar el procés de transmissió de petites i mitjanes empreses, la Cambra de Comerç de Barcelona participa en el projecte europeu Transfer Of Knowledge – Transfer Of Human Capital (TOK-TOC), destinat a dotar d’eines i formació a venedors i compradors d’empreses.

El projecte l’impulsa un consorci format per sis organitzacions de sis països (Grècia, Escòcia, Holanda, Romania, Espanya i Alemanya) i té una clara vocació transregional, ja que, a més del projecte, el TOK-TOC ha posat en marxa una plataforma europea per connectar les demandes de venda i de compra d’empreses de diferents països.

En aquest sentit, la Cambra de Barcelona ha organitzat aquesta setmana una trobada amb més de cinquanta participants per donar a conèixer el projecte. La trobada va finalitzar amb reunions bilaterals entre potencials compradors i venedors.

La falta de successió familiar, la diversificació patrimonial i la dificultat de creixement són els principals motius que provoquen la transmissió d’empreses. Des de l’any 2008 se segueix la tendència de destrucció de negocis, cada any tanquen més empreses de les que obren.