Sala de premsa

Notes de premsa

La cerca de personal qualificat, nova pregunta de les #ConsultesCambra

A la teva empresa o empreses properes que coneixes bé, hi ha dificultats per trobar personal qualificat?

11/10/2019

La Cambra de Barcelona ha publicat avui una nova consulta a l’aplicatiu de les #ConsultesCambra, amb l’objectiu de continuar copsant l’opinió del teixit empresarial sobre temes que afecten l’economia.

La nova consulta tracta sobre la cerca de personal qualificat per part del teixit empresarial català. Un dels factors que poden frenar la bona marxa de les empreses és la dificultat per a trobar personal amb la qualificació necessària. Durant els últims anys l’enquesta de Clima Empresarial, que elaboren conjuntament la Cambra de Barcelona i l’Idescat, posa de manifest un augment significatiu del percentatge d’empreses que reporten aquest problema. Per aquest motiu, la nova pregunta interpel·la als empresaris sobre les dificultats o no de trobar personal qualificat.

La primera consulta iniciada el dia 4 continuarà oberta, tot i que es donaran resultats parcials durant la propera setmana. Aquesta nova consulta que s’inicia avui estarà activa durant un mes.

Què són les #ConsultesCambra?

Les #ConsultesCambra són un eina de participació que permetrà a la Cambra escoltar la veu de tot l’empresariat català i referendar posicionaments de la institució. Mitjançant preguntes multi resposta la corporació podrà extreure una radiografia del que opina el conjunt de l’empresariat sobre temes d’actualitat econòmica.

El procés de consultes, que permet tenir més d’una consulta alhora, està obert a tot el conjunt d’empresaris/es i autònoms/es de Catalunya, i ofereix així la possibilitat que aquells que no estiguin a la demarcació de Barcelona puguin expressar la seva opinió sobre els temes consultats.

Per participar en les consultes serà necessari disposar d’un certificat digital que acrediti l’autenticitat i registri la partició en el procés. Un cop l’usuari s’hagi registrat, podrà votar amb el certificat digital o bé amb un usuari i contrasenya.

 

Una eina per apropar la corporació a l’empresariat i per millorar el cens

Amb la posada en marxa d’aquest sistema de participació es contribuirà a millorar el cens, ja que permetrà identificar omissions i advertir als afectats de la necessitat de fer els procediments legals reglamentaris per tal de ser inclosos en el cens.

En el cas que una empresa i/o autònom no formi part del cens, l’aplicatiu demanarà que s’ompli un formulari amb les seves dades. Quan la Cambra de Barcelona validi que les dades són d’una empresa o autònom, rebrà al correu electrònic un missatge informant-lo que passa a formar part del cens de Consultes Cambra. A partir d’aquest moment ja podrà votar amb el seu certificat digital o demanar un usuari i contrasenya per fer-ho.