Sala de premsa

Notes de premsa

La Llotja de Mar rep per primera vegada la certificació de sostenibilitat turística Biosphere

Aquest edifici emblemàtic del litoral català i seu corporativa de la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha sumat el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, que aposta per un turisme de valor afegit i responsable amb el medi ambient 

La Llotja de Mar, seu de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha rebut per primera vegada la certificació Biosphere, que s’atorga en el marc del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. Aquest distintiu posa en valor empreses i organitzacions que defensen un model de turisme sostenible, responsable i de qualitat a la ciutat de Barcelona.    

“La Cambra pot anunciar que La Llotja de Mar, un edifici amb més de 700 anys d’història que ha estat l’escenari de grans fets econòmics i històrics del país, és un espai compromès amb la sostenibilitat”. Així, ha celebrat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, l’aposta per la sostenibilitat que reconeix la feina feta a La Llotja de Mar. A més, ha recordat la importància de promoure aquest programa, ja que “és un compromís pel demà i pel nostre entorn” i “una aposta per fer un país que pensa en el creixement i en la qualitat d’aquest”. 

Enguany s’ha atorgat aquesta certificació, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i Turisme de Barcelona, a 403 empreses de la ciutat de Barcelona que treballen per construir una comunitat turística respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic. D’entre aquestes empreses gairebé un 40% són relatives a la categoria d’allotjaments, 154 en nombres concrets, mentre que un 9% són agències de viatges -36 empreses- i un 7% empreses vinculades amb el sector MICE – 28 en total-. 

Entre les organitzacions que han rebut per primera vegada la certificació Biosphere, a banda de La Llotja de Mar, hi ha noms propis com el Futbol Club Barcelona, el Barcelona Convention Bureau, l’Slow Food Barcelona, el DHUB, la Fundació Museu Picasso i el Palau Güell. Així mateix, en l’àmbit de l’hostaleria s’uneixen a l’aposta per la sostenibilitat NH Hoteles, Hoteles Hesperia, W Barcelona, Majestic Hotel, Hotel Barcelona Princess, Hotel Negresco Princess, Duquesa de Cardona. 

Un edifici emblemàtic del litoral català, amb un valor patrimonial de 7 segles d’història 

Construïda al segle XIV per iniciativa del Consolat de Mar i el Consell de Cent, La Llotja de Mar va ser l’espai de reunió dels comerciants de la ciutat, que ràpidament es va convertir en el temple de l’empresariat de Barcelona. Actualment, la seva arquitectura conserva elements del gòtic català, el neoclassicisme i el modernisme, fruit de les reformes que ha experimentat els darrers segles. 

La Llotja de Mar cada setmana s’apropa a la ciutadania a través de les visites guiades que poden reservar-se des de l’espai web lallotjademar.cat