Sala de premsa

Notes de premsa

La UE destina més de mig milió d’euros per integrar aprenents a unes 10.000 pimes europees

La Cambra de Barcelona lidera el programa RAISE com a soci espanyol de l’aliança europea per a l’aprenentatge a les pimes, juntament amb Bèlgica, França, Irlanda, Holanda, Polònia i el Regne Unit.

15/08/2017

La Cambra de Barcelona treballarà per integrar aprenents a les pimes dotant-les de les eines i recursos necessaris per gestionar adequadament la formació pràctica a l’empresa. La Cambra, com a soci europeu del projecte RAISE, forma part d’una Aliança Regional arreu del continent que pretén donar cobertura a unes 10.000 empreses que integrin aquest projecte de formació i que necessitin assistència tècnica.

El programa RAISE, cofinançat pel Programa Erasmus + a través de l’Agència Executiva de l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Comissió Europea, està dotat amb més de mig milió d’euros, en concret 561.000€, perquè els estudiants puguin fer pràctiques en petites i mitjanes empreses. D’aquests, més de 50.000€ es destinaran a la Cambra de Comerç de Barcelona, que s’ha compromès a crear una aliança a la qual hi participaran diferents entitats, administracions i empreses per tal de coordinar i supervisar les diferents fases de disseny i d’implantació del projecte al territori.

L’objectiu marcat pel programa RAISE és que unes 10.000 empreses de set països europeus participin en aquest procés, que es va iniciar l’1 de setembre del 2016 i que finalitzarà el 31 d’agost de 2018. Per això, s’han establert 6 zones regionals d’aprenentatge per a generar un impacte tangible en més de 80 organitzacions intermediàries per establir contacte amb actors claus i proporcionar informació, orientació, capacitació i acompanyament a les pimes a França, Irlanda, Holanda, Polònia, Espanya i Regne Unit.