Sala de premsa

Notes de premsa

La xarxa EEN donarà suport a més de 5.500 pimes catalanes fins al 2025 en els àmbits de la sostenibilitat, la digitalització i la resiliència

Compta amb un pressupost de 4,5 milions d’euros pel període 2022-2025 per impulsar la innovació, la internacionalització i l’accés a finançament europeu de les pimes catalanes.

03/05/2022

Barcelona, 3  de maig de 2022.- L’Enterprise Europe Network (EEN) donarà suport a més de 5.500 pimes catalanes en els pròxims tres anys en els camps de la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència. És el principal objectiu del pla operatiu 2022-2025 de l’EEN, una xarxa internacional cofinançada per la Comissió Europea (CE) que a Catalunya està liderada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya. També compta amb el suport de PIMEC i la Cambra de Comerç de Terrassa com a membres associats per fer difusió de les activitats i serveis de la xarxa.

El nou pla operatiu, que s’ha presentat aquest dimarts als responsables de la Comissió Europea, compta amb un pressupost de 4,5 milions d’euros fins al 2025 per impulsar la innovació, la internacionalització i l’accés a finançament europeu de les pimes catalanes.

Així, per exemple, el node de l’EEN a Catalunya facilitarà a les pimes serveis per impulsar la seva transformació digital mitjançant la incorporació de tecnologies vinculades a la indústria 4.0 com la robòtica, la fabricació additiva, el big data, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada o virtual. També impulsarà projectes d’R+D i innovació empresarial per desenvolupar solucions tecnològiques que contribueixin a fer front a l’emergència climàtica i facilitarà l’accés a oportunitats de compra pública d’innovació arreu del món.

En l’àmbit de la internacionalització, les pimes catalanes podran accedir a serveis de suport a l’exportació, gestió duanera, assessorament jurídic internacional, formació i diagnosi d’internacionalització. A més, trobaran suport per cercar nous socis internacionals gràcies a una plataforma compartida amb 600 organismes de suport a l’empresa de 60 països. De fet, l’Enterprise Europe Network també és responsable de l’organització de jornades de networking per connectar pimes catalanes amb empreses internacionals en esdeveniments com el MWC o l’Integrated Systems Europe (ISE).

D’altra banda, l’EEN és el principal instrument de les pimes catalanes per accedir al finançament provinent de fons europeus com l’Horizon Europe o l’EIC Accelerator. En aquest sentit, el 66% de les empreses catalanes que han captat fons del Green Deal han comptat amb el suport de l’EEN, fet que ha permès a Catalunya ser el tercer territori de tot Europa amb més empreses i entitats que han accedit a finançament d’aquest programa.