Sala de premsa

Notes de premsa

L’acceleradora Parlem Ventures selecciona 12 start-ups tecnològiques en la seva primera convocatòria

Un total de 50 projectes s’han postulat per participar en el nou programa d’emprenedoria impulsat per Parlem Telecom i Inveready amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona.

09/03/2022

Parlem Ventures, la nova acceleradora d’start-ups del sector tecnològic impulsada per Parlem Telecom i Inveready, ha tancat amb èxit la seva primera convocatòria anual, en la qual s’han seleccionat un total de 12 projectes d’emprenedoria d’entre les 50 propostes que s’han postulat per participar-hi. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la Fundació i2CAT, vol promoure start-ups de Catalunya, País Valencià i Balears que es trobin en fase “llavor” (“seed stage”). 

Els diversos partners del programa d’emprenedoria han seleccionat en aquesta primera convocatòria els 12 projectes que més s’ajusten als objectius de Parlem Ventures, que busca start-ups capaces d’oferir solucions tecnològiques innovadores al mercat B2B (“business-to-business”). Les propostes triades en aquesta fase, que pertanyen a àmbits tan diversos com la tecnologia 5G, la mobilitat elèctrica, la intel·ligència artificial, la Internet de les Coses o el fintech, són Neutroon, RawData, Bia, Valerdat, EXPAI, FlashPark, Ivack Solutions SL, Adetia, éKratos Digital Services S.L., Alta Guardia, Intemic i Feeder.

Durant les properes setmanes, els emprenedors dels 12 projectes seleccionats participaran en diversos tallers impartits pels partners de Parlem Ventures, que conclouran amb la celebració d’un “Pitch Day” a mitjans d’any, en el qual es presentaran totes les propostes davant d’un Comitè de Selecció, que triarà les 3 start-ups guanyadores de la primera convocatòria. El mateix procediment se seguirà en la segona convocatòria anual prevista per la segona meitat de 2022.

Un dels criteris que es valoraran en la tria dels 3 projectes guanyadors serà l’encaix estratègic de les start-ups amb Parlem Telecom, ja que un dels valors afegits de participar en el programa és esdevenir col·laborador de l’operadora de telecomunicacions catalana. En aquest sentit, també es contempla que Parlem Telecom i Inveready inverteixin en els projectes guanyadors. Concretament, cada projecte optarà a rebre fins a 50k € per part de l’operadora de telecomunicacions i 50k € per part de la gestora de Capital Risc.

Els 12 projectes seleccionats en aquesta primera convocatòria són:

 • Neutroon (del sector de les telecomunicacions i 5G) és un orquestrador de xarxes privades 5G. 
 • RawData (del sector d’Agrotech) ofereix solucions d’intel·ligència artificial i digitalització per a fer prediccions i anàlisis amb IA de les collites.
 • Bia (del sector del cotxe elèctric) ofereix una solució destinada a flotes de vehicles elèctrics per tal d’augmentar la seva vida útil, reduint la potència contractada necessària i el cost de l’energia. 
 • Valerdat (del sector ERPs, SaaS) ajuda als Departaments de Compres i Operacions a augmentar la visibilitat a la Supply Chain i la seva optimització econòmica, mitjançant un software desenvolupat amb Intel·ligència Artificial.
 • EXPAI (del sector de la Intel·ligència artificial) permet una solució que transforma les caixes negres d’IA en transparents, per tal de ser més eficaces (increment de productivitat) i més justes (eliminació de biaixos).
 • FlashPark (del sector 5G IoT) és un servei de sensorització d’aparcaments a la via pública mitjançant 5G i energies renovables que permet incorporar una funcionalitat de detecció de places lliures a apps de navegació com Google Maps o Apple Maps.
 • Ivack (del sector Fintech) és un sistema que permet autònoms i empreses recuperar l’IVA de tots els seus tiquets de despeses dels últims 4 anys. 
 • Adetia (del sector de les plataformes digitals) proposa la reparació de dispositius tecnològics en 4 clics. És la primera plataforma digital que connecta als seus clients amb els millors tallers de la seva ciutat per reparar els dispositius tecnològics mitjançant un servei de delivery.
 • éKratos Digital Services S.L. (del sector del Vot digital) és una plataforma de Vot Digital amb tecnologia Blockchain pròpia. 
 • Alta Guardia (del sector de la Seguretat, IoT) ofereix una alarma connectada per subscripció i autoinstal·lable  
 • Intemic (del sector Software Industrial) té un software que facilita el disseny de bioprocessos a escala industrial gràcies a la intel·ligència artificial.
 • Feeder (del sector Martech i Intel·ligència artificial) gaudeix d’un software que analitza la reacció de l’audiència davant d’un contingut i mesura les seves emocions. D’aquesta manera els equips de màrqueting i producte poden millorar el seu retorn.

Sobre Parlem Telecom 

Parlem Telecom és una operadora de telecomunicacions catalana nascuda el 2014 que ofereix serveis integrals de telecomunicacions, tant per a particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català. Aposta per un tracte de proximitat amb el client amb una identitat pròpia. La companyia, presidida per Ernest Pérez-Mas, es troba en fase d’expansió i ha aparegut els dos últims anys entre les 200 empreses que més ràpid creixen d’Europa dins del top 1.000 anual del Financial Times.  

Des del mes de juny de 2021, Parlem Telecom cotitza a borsa dins del mercat BME Growth. Situada al districte 22@ de Barcelona, Parlem Telecom és una operadora d’avantguarda que desenvolupa projectes d’innovació, com Pilots 5G a l’àrea metropolitana o projectes d’intel·ligència artificial en català i alhora està molt implicada en l’impuls del sector TIC del país. La companyia ofereix múltiples solucions tecnològiques innovadores a mida de les necessitats de cada empresa a través de la línia de negoci Parlem Empreses i ha iniciat un pla d’obertura de botigues físiques a Catalunya. Parlem Telecom aspira a convertir-se en un gran grup de telecomunicacions, que fomenti la implantació d’operadors regionals de proximitat en altres territoris de parla catalana i d’Europa que s’adaptin a la identitat social i cultural de cada zona. En aquest sentit, acaba de néixer l’operadora Aproop, que ofereix serveis integrals de mòbil, internet i fix de proximitat al País Valencià. 

Sobre Inveready 

Inveready és una de les gestores de Capital Risc líders a Espanya, que inverteix a través de diferents verticals especialistes (Tecnologies de la Informació, Ciències de la Vida, Venture Debt, Mercats Alternatius i Private Equity) en empreses amb un fort component tecnològic i innovador. Fundada el 2008, Inveready compta amb 160 empreses actives dins del seu portfoli, +50 desinversions exitoses i més de €600M d’actius sota gestió.  

Algunes de les empreses de la seva cartera han estat adquirides per multinacionals com Intel, Symantec, IBM i Facebook, mentre que d’altres cotitzen en mercats alternatius com NASDAQ, BME Growth, AIM London i Euronext Growth. Amb seu a Sant Sebastià, Inveready compta amb oficines a Barcelona, Madrid i Sant Sebastià i ha sigut reconeguda en múltiples ocasions per ASCRI i Preqin pel retorn dels seus fons i les seves transaccions. 

Sobre la Mobile World Capital Barcelona 

És una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre noves generacions i professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. 

Els seus programes estan transformant positivament l’economia, l’educació i la societat. MWCapital acull MWC Barcelona i va fundar 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.  

Sobre la Cambra de Comerç de Barcelona 

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix serveis transversals a les empreses tot contribuint al desenvolupament econòmic i empresarial del conjunt del teixit productiu. La corporació estableix com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40, el qual té com a objectiu construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.  

Sobre el HUB cambraDigital 

El HUB cambraDigital és un espai divers, polivalent i tecnològic, que actua com a element de dinamització i d’integració de diferents línies d’actuació que la Cambra de Barcelona té en marxa. El nou espai promou que les pimes i les persones emprenedores incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital. El HUB es troba situat a les oficines centrals de la Cambra, a l’avinguda Diagonal, 452. 

Sobre la Fundació i2CAT  

La Fundació i2CAT és un centre CERCA de recerca i innovació en tecnologies digitals avançades. Des de 2003, i2CAT impulsa la societat digital del futur a través del coneixement generat en el desenvolupament de projectes i activitats d’R+D+I en tecnologies com a 5G, IoT, VR i tecnologies immersives, ciberseguretat, blockchain, intel·ligència artificial, New Space i tecnologies per la societat digital. El centre col·labora amb empreses, administracions públiques, institucions acadèmiques i usuaris per tal d’aplicar aquest coneixement en la resolució de reptes socials i empresarials. 

Sobre Polítiques Digitals  

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya implementa i coordina les polítiques governamentals relacionades amb les TIC, amb l’objectiu de fer de Catalunya una nació digital i apoderada amb un territori connectat i descarbonitzat, generadora d’igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania visqui on visqui, i amb la innovació com a motor de la nova economia digital