Sala de premsa

Notes de premsa

L’ASCEF i la Cambra de Barcelona s’uneixen per impulsar l’activitat i la competitivitat de l’empresa familiar

Aquesta sinergia posa en valor el pes que té l’empresa familiar dins del teixit productiu del territori i té com a principal objectiu impulsar accions i serveis per afavorir el creixement d’aquest sector empresarial.

14/06/2022

La Cambra de Comerç Barcelona i l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) han celebrat aquest dimarts un acte per oficialitzar l’acord de col·laboració que té com a objectiu donar a conèixer el paper que juga l’empresa familiar i projectar-la dins del món econòmic català. En aquest sentit, el conveni promourà el desenvolupament i l’execució de projectes per afavorir el creixement del teixit productiu, com també participarà en la promoció dels serveis que desenvolupa la Cambra de Barcelona per al teixit empresarial.  

L’acord l’han signat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el president d’ASCEF, Amadeu Jori, amb el qual es comprometen a definir iniciatives i línies d’actuació per motivar sinergies entre totes dues organitzacions, i oferir-se suport mutu a l’hora de compartir recursos i espais de trobada que impulsin l’activitat i competitivitat de l’empresa familiar. A la trobada també hi han participat la directora de l’ASCEF, Isabel del Sol, i el director de Competitivitat i Relacions institucionals de la Cambra de Barcelona, Xavier Ricart 

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Barcelona posa a disposició de les empreses associades a  l’ASCEF els serveis d’internacionalització, innovació, transformació digital, formació empresarial projectes europeus i l’accés a l’Observatori Dona Empresa Economia (ODEE). També posarà a disposició eines i espais per poder desenvolupar les seves activitats divulgatives i promocionals de l’ASCEF.  

D’altra banda, l’ASCEF es compromet a col·laborar en l’elaboració dels continguts en les actuacions per donar suport i impulsar l’activitat i competitivitat de l’empresa familiar, així com en la difusió de les actuacions que es desenvolupin en el sí d’aquest conveni 

L’ASCEF, una entitat al servei de l’empresa familiar  

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) és una entitat constituïda a l’any 1998 emparada per l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) i formada per més de 100 empreses representatives del teixit empresarial català. Les entitats que la formen tenen un paper rellevant a l’economia del país i són companyies compromeses amb la generació de riquesa, l’ocupació laboral, el territori i la sostenibilitat.  

La Cambra de Comerç de Barcelona impulsa un nou model econòmic  

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix serveis transversals a les empreses tot contribuint al desenvolupament econòmic i empresarial del conjunt del teixit productiu. La corporació estableix com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40, el qual té com a objectiu construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.