Sala de premsa

Notes de premsa

Les cambres catalanes consideren que qualsevol escenari de futur de Catalunya ha de passar per la UE

Les tretze cambres catalanes, adherides al Pacte pel Dret a Decidir, demanen un procés amb plenes garanties legals i amb un resultat vinculant i reconegut per totes les institucions.

26/06/2013

El Consell de Cambres de Catalunya, adherit avui al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, considera que cal respectar la voluntat majoritària del poble català, però tenint en compte els escenaris econòmics que se’n derivin d’aquesta decisió, que en qualsevol cas han de passar per la pertinença de Catalunya a la Unió Europea (UE).

El Consell, que integra el conjunt de les tretze cambres catalanes, representatives de tot el teixit empresarial català, considera que cal obrir un procés amb plenes garanties legals i amb un resultat vinculant i reconegut per totes les institucions. En aquest sentit, reclamen obrir un diàleg serè amb l’Estat, tot i les dificultats.

En aquests termes s’ha manifestat el president del Consell, Miquel Valls, en el decurs de la reunió constituent del Pacte Nacional al Parlament de Catalunya. Valls ha considerat que en el procés cal tenir molt en compte els condicionants econòmics.

En aquest sentit, considera que com a institució representativa de tot el teixit empresarial català “la qüestió no és si una Catalunya amb Estat propi seria o no viable econòmicament, sinó si les oportunitats derivades del canvi d’estatus compensarien les contingències”.

 (Foto via Rubén Moreno)