Sala de premsa

Notes de premsa

Les cambres catalanes demanen a Pedro Sánchez que formi govern de forma immediata

Ajornar la constitució del Govern o convocar eleccions serien alternatives greument perjudicials.

06/08/2019

Barcelona, 6 d’agost de 2019.- Les Cambres de Comerç de Catalunya consideren que és imprescindible que es formi govern de forma immediata per tal de què es puguin afrontar de forma clara els reptes polítics i econòmics que hi ha plantejats.

Ajornar la constitució del Govern o convocar eleccions es considera que serien alternatives greument perjudicials i per aquest motiu des de les cambres catalanes s’insta a Pedro Sánchez que, constatat que pot comptar amb el suport suficient per formar govern, se sotmeti a un procés d’investidura.

El suport dels partits catalans haurà d’implicar un diàleg renovat entre el Govern de l’Estat i la Generalitat enfocat a solucionar el conflicte polític actual.

Des de les cambres es recorda que afrontar l’escenari de les sentències als presos polítics catalans des d’un govern provisional podria derivar en una gran inestabilitat política que afectaria de forma molt negativa l’economia de l’Estat, situació del tot indesitjable a parer de les cambres.

Aquest comunicat compta amb el suport dels Presidents i de la Presidenta de les Cambres de Comerç de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Palamós, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Tàrrega, Terrassa, Tortosa i Valls.

La Cambra de Tarragona no s’ha adherit al comunicat perquè és una decisió que hauria d’aprovar el seu Comitè Executiu, que no s’ha pogut reunir.