Sala de premsa

Notes de premsa

Les Cambres de l’Alt Penedès i el Garraf i la Federació Empresarial del Gran Penedès uneixen esforços per ajudar al teixit empresarial del territori

L’acord signat avui s’emmarca dins l’estratègia d’establir nexes entre les principals entitats econòmiques del territori.

La Cambra de l’Alt Penedès, la Cambra del Garraf i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han acordat establir un marc de col·laboració per tal de crear sinergies entre les seves estratègies i compartir accions que fins ara es desenvolupaven individualment. L’acord establert per les tres entitats permetrà així donar un major benefici a tot el teixit empresarial tant del Garraf com de l’Alt Penedès.

En concret, l’acord permetrà que es comparteixin els actes oberts realitzats per cada una de les tres institucions signants. D’aquesta forma, els membres de qualsevol de les tres entitats podran assistir a les conferències, tertúlies, cicles temàtics o reunions congressuals que  s’organitzen de forma periòdica.

Així mateix, el conveni també obre la porta a què els membres de la Cambres del Garraf i l’Alt Penedès puguin gaudir de determinats descomptes comercials en activitats organitzades per la FEGP, així com que els socis de la patronal puguin disposar també de descomptes en activitats organitzades per les Cambres.

L’acord de col·laboració s’ha signat avui al matí a la seu de la Federació Empresarial del Gran Penedès de Vilanova i la Geltrú i ha comptat amb la participació del president de la Cambra de l’Alt Penedès, Ramon Giró, el president de la Cambra del Garraf, Àngel Font, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, i el membre del comitè executiu de la patronal, Xavier Montserrat.

Un acord per potenciar el teixit empresarial i econòmic del territori

Les Cambres del Garraf i de l’Alt Penedès i la FEGP tenen com a objectiu treballar per desenvolupar el màxim potencial econòmic del territori. De fet, l’acord signat avui entre els tres actors s’emmarca dins l’estratègia de les Cambres del Garraf i l’Alt Penedès i de la FEGP d’establir nexes entre les principals entitats econòmiques del territori, amb l’objectiu de treballar conjuntament per revitalitzar el teixit econòmic del territori.

Més de 7.000 empreses conformen el teixit empresarial de l’Alt Penedès i el Garraf

La comarca del Garraf compta a data d’avui amb 3.923 empreses, de les quals el 83% corresponen al sector serveis, el 11,3% al de la construcció, el 5,4% al industrial i el 0,3% restant a l’agricultura. Així mateix, l’economia comarcal està conformada majoritàriament per microempreses i petites empreses, ja que ambdues representen el 98,7% del teixit empresarial.

Mentre que l’Alt Penedès presenta un teixit empresarial de 3.166 empreses, de les quals el 71,3% corresponen al sector serveis, el 10,8% al de la construcció, el 16,7% al industrial i el 1,2% a l’agricultura. En aquesta comarca, les microempreses i petites empreses representen el 96,7% de les organitzacions, després que la presència de mitjanes empreses sigui superior i representin el 3% del total.