Sala de premsa

Notes de premsa

Les entitats empresarials aposten per la generació d’Ocupació

El Servei d’Ocupació de l’Agència passarà a ser l’entitat de referència per les empreses de la comarca en matèria d’intermediació laboral.

Aquest migdia, a la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació Berguedà, s’ha signat un acord de col·laboració entre la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació d’Hosteleria i Turisme i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per, millorar la inserció laboral de les persones en recerca de feina i els perfils professionals que necessiten les empreses.

D’aquesta manera, tal i com ha destacat el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, el Servei d’Ocupació de l’Agència passarà a ser l’entitat de referència per les empreses de la comarca en matèria d’intermediació laboral, així, les empreses del Berguedà facilitaran les seves ofertes de feina al Servei d’Ocupació de l’Agència que en realitzarà el procés de selecció. D’aquesta manera, es simplificarà els canals per transferir les demandes empresarials, amb la voluntat de millorar els indicadors de generació d’Ocupació.

Per altra banda, el president de la Cambra de Comerç – Delegació Berguedà, Joan Boix, ha destacat el compromís del teixit empresarial del Berguedà per apostar per la recuperació econòmica i la contractació de persones en situació d’atur del Berguedà. Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hoteleria i Turisme, Toni Barat, s’ha felicitat de poder arribar en aquest acord atès que es podrà dinamitzar molt més l’ocupació a la comarca i perquè es disposarà de borses de treball específiques pel sector de l’hostaleria, que permetran cobrir les demandes de treball puntuals i estacional que tenen en el sector.

El Servei d’Ocupació de l’Agència és el servei pensat especialment per facilitar l’accés al món del treball de les persones en recerca de feina o millorar la seva ocupació, aconseguir la seva inserció laboral i vetllar per les seves condicions a través d’assessorament laboral, borsa de treball, autoocupació o acompanyament en la cerca de feina. Durant el 2015, el Servei d’Ocupació de l’Agència ha realitzat 2.315 assessorament, ha gestionat 202 ofertes de feina i s’han assolit 197 insercions laborals.