Sala de premsa

Notes de premsa

Les exportacions catalanes al Líban gairebé es tripliquen en l’última dècada

La Cambra de Barcelona realitzarà una missió comercial al Líban, que coincidirà amb un Fòrum de Cooperació Empresarial coorganitzat amb la Cambra de Comerç de Beirut.

09/08/2017

El volum de les exportacions catalanes al Líban gairebé s’ha triplicat durant l’última dècada, amb un creixement del 181% entre el 2006 i el 2016. En valors absoluts, les exportacions de Catalunya al Líban el 2016 van ser de 136,46 milions d’euros. La recent crisi econòmica ha empès moltes empreses catalanes a exportar a nous mercats, i el Líban n’ha estat i n’és un d’ells.

L’interès de les nostres empreses cap a aquest mercat ha augmentat de forma considerable en els últims anys. Entre el 2006 i el 2016, el número d’empreses catalanes exportadores a Líban ha crescut un 67,1% i ara ja són 1.120 empreses de Catalunya que venen a aquest país de l’Orient Mitjà.

Donada la bonança econòmica al Líban i les oportunitats de negoci generades, no només al seu mercat interior sinó també com a pont per a desenvolupar projectes en la reconstrucció dels països veïns, la Cambra de Barcelona centrarà la seva activitat aquesta tardor en el Líban. L’ens cameral portarà a terme el proper octubre una missió institucional i comercial, que comptarà amb un Fòrum de Cooperació Empresarial, el 6 d’octubre a Beirut, coorganitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Cambra de Comerç de Beirut, amb el suport d’ASCAME.

L’objectiu de la Cambra de Barcelona amb aquesta missió és promoure la internacionalització de l’empresa participant, tant per obrir-se pas en aquest mercat com per ampliar-lo si ja hi és present. Així mateix, la trobada també pretén millorar el coneixement i enfortir els vincles econòmics i empresarials entre els dos països.