Sala de premsa

Notes de premsa

Level consolida la seva posició a l’aeroport de Barcelona Josep Tarradellas-El Prat

Level connectarà amb tres vols setmanals Barcelona – Nova York amb un Airbus 330-300.

Barcelona, 26 de juliol 2019 –  Barcelona-Nova York (JFK) és la nova ruta que operarà la companyia LEVEL. La ciutat de Nova York és una destinació molt important per a Barcelona i està situada en cinquena posició en origen/destinació intercontinental des de Barcelona amb 117.754 passatgers indirectes no servits.

El Mercat dels EUA per a Barcelona

Durant el 2018 hi van haver un total de 529.773 passatgers, un 78% del quals va viatjar amb vol directe, amb un creixement de la ruta del 20% respecte l’any anterior. El percentatge de passatgers que va volar en classe business se situa al voltant del 8% del passatge.

El volum total de passatgers en la connexió Barcelona i amb els Estats Units s’ha duplicat durant el període 2014-2018, i ha passat d’1 a 2 milions de passatgers amb una taxa de creixement anual compost del 19%.

L’esmentada ruta està operada a hores d’ara per 5 companyies: Level, Norwegian, American Airlines, United Airlines i Delta.

El valor estratègic de Level per Barcelona

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona considera molt positiva aquesta nova aposta de Level pel territori, ja que amb la seva oferta centrada en vols de llarg radi complementarà l’oferta restant del grup IAG com Vueling, una companyia ubicada també a Barcelona. La cooperació entre aquestes dues companyies beneficiarà a la comunitat local i ajudarà a Barcelona en la seva posició de hub.

Aquesta nova ruta oferta per LEVEL, confirma l’aposta per la seva base a Barcelona on actualment ja disposa de tres aeronaus A330-300 que li permeten oferir les destinacions intercontinentals de Buenos Aires, Santiago de Xile, San Francisco i Boston.

LEVEL, que va començar a operar a Barcelona el juny del 2017, és una companyia integrada dins del grup IAG amb un nou model negoci, en el qual s’ofereixen vols de llarg radi amb una política de preus competitius per a tots els públics. Així mateix, posa l’última tecnologia amb un servei al passatger segons les seves necessitats on es poden escollir tots els serveis que ofereixen. L’enfocament es dirigeix a un mercat d’oci amb una estratègia de menys freqüències setmanals que les companyies aèries tradicionals, fet que permet ampliar el nombre de destinacions.

La ruta comptarà amb el següent itinerari:

Barcelona – Nova York
BCN-JFK dilluns, dijous i dissabte
IB2627 19:10 (LT) -22:00
Nova York  – Barcelona
JFK-BCN dilluns, dijous  i dissabte
IB2628 23:45 (LT) – 13:30 23:45 (LT) – 13:30

 

Estreta relació entre Catalunya i els Estats Units

El 23% (8.468) dels 37.301 residents estatunidencs a l’Estat viuen a Catalunya, gairebé el mateix volum que a Madrid. Els perfils majoritaris són estudiants, professionals qualificats i/o familiars, segons dades de l’INE 2018.

Així mateix, el mercat estatunidenc va portar a Catalunya, com a principal destinació, més de 1.300.000 turistes amb una despesa mitjana de 2.430€ per persona, segons fonts de la Generalitat de Catalunya.

Les exportacions catalanes representen el 21% de les exportacions de l’Estat espanyol als Estats Units mentre que les importacions representen el 19,2%. Actualment, segons Acció, hi ha 840 filials catalanes establertes als Estats Units i 1.020 filials estatunidenques establertes a Catalunya.