Sala de premsa

Notes de premsa

L’Indicador d’Igualtat, menció Enric Renau i Permanyer dels Premis Educaweb

L’Indicador d’Igualtat de Gènere, elaborat per l’ODEE i la Cambra de Barcelona, rep el premi per la contribució al coneixement en l’àmbit de l’orientació i la igualtat de gènere.

30/11/2018

Barcelona, 29 de novembre de 2018.- L’estudi de l’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya, realitzat pel Gabinet d’estudis de la Cambra de Barcelona i l’Observatori Dona Economia i Empresa (ODEE), ha estat guardonat amb la 6a menció Enric Renau i Permanyer, impulsada per Educaweb, DPE institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya. El reconeixement destaca la investigació social aplicada en l’educació, formació i treball, contretament, la contribució d’ambdues institucions per al coneixement en l’àmbit de l’orientació i la igualtat de gènere.

Els premis Educaweb d’Orientació acadèmica i professional, atorgats aquest dijous al CosmoCaixa, han premiat les millors iniciatives que es desenvolupen en l’àmbit de l’orientació acadèmica i professional i han reivindicat, d’aquesta forma, que l’orientació formi part de les polítiques públiques. Durant l’esdeveniment s’han guardonat diversos treballs d’orientació acadèmica i professional i s’ha reconegut la tasca feta per institucions i persones en aquest l’àmbit.

Els guardons han estat lliurats a:

  • Categoria d’Institucions: Una orientación para todos, de la Esment Escola Professional de Palma de Mallorca. A través d’aquest projecte s’han dissenyat i implementat serveis i programes d’orientació adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat intel·lectual i a joves sense qualificació.
  • Categoria Empreses: El camino al empleo, del Grupo Vips. Es tracta d’una iniciativa que facilita l’accés a l’ocupació a col·lectius en situació de vulnerabilitat a través d’orientació i formació per a l’ocupació, entrenament en el lloc de treball i formació per al desenvolupament del professional.
  •  Categoria Professionals: 5W1H: Hacia mi futuro profesional , un projecte liderat per Jesús Vicente Barberá Blasco, professor del CIPFP Ausiàs March de Valencia. un programa d’orientació basat en Blended Learning per acompanyar l’alumnat d’FP en la presa de decisions sobre el seu futur professional.
  • Menció Educaweb: S’adreça a persones i entitats que fomenten l’orientació acadèmica i professional i han compartit amb Educaweb la passió per acompanyar les persones en la construcció del seu projecte professional i de vida, ha recaigut a l’Ajuntament del Prat de Llobregat (Catalunya).
  •  Menció Ciutat Orientadora: S’atorga en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que premia la ciutat del món que destaca pel seu compromís cap a l’orientació acadèmica i professional, ha estat per a la ciutat de Göteborg (Suècia), pel seu projecte de Syvonline, desenvolupat des de l’Ajuntament i que ofereix serveis d’orientació generalitzats.
  • Menció Enric Renau i Permanyer: Impulsat per Educaweb, DEP Institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, reconeix la tasca d’investigació social aplicada en Educació, Formació i Treball. En aquesta edició, com ja s’ha apuntat, el guardó ha estat per a l’Estudi de l’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC).

 

L’Indicador d’igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC)

L’Indicador d’igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC) es va crear el 2015 amb l’objectiu de construir un indicador global per a Catalunya que mesurés la igualtat entre homes i dones en els diferents àmbits socioeconòmics, de benestar i representació institucional, i la seva evolució temporal al llarg d’una dècada (2005-2015).  La segona edició de l’IIGC actualitza l’indicador amb dades de 2017, permetent fer dos tipus d’anàlisi temporal, i a més, amplia el nombre d’indicadors que incorpora, i  passa de 22 indicadors, en la primera edició, a 28, en la segona, i afegeix un bloc de TIC i R+D.