Sala de premsa

Notes de premsa

Maria Segarra, Premi Fundació Barcelona Comerç 2013

El guardó, un dels més prestigiosos del sector del comerç, reconeix anualment a una persona o una entitat per la seva contribució al desenvolupament i la consolidació del comerç.

03/07/2013

La directora del Departament de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona, Maria Segarra, ha rebut el Premi Fundació Barcelona Comerç 2013 de la Fundació Barcelona Comerç, organització que aglutina 16 eixos comercials de la ciutat, amb més de 10.000 botigues associades.

El guardó, un dels més prestigiosos del sector del comerç català, reconeix anualment la contribució d’una persona o entitat al desenvolupament i consolidació del comerç.

Durant l’acte d’entrega, presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Mª Recasens, Segarra ha defensat el model de comerç propi, “que en aquests moments no passa pels millors moments“, ha dit, “i és per això que no cal baixar la guàrdia i no perdre de vista el valor que té ser referència internacional amb la marca Barcelona”.

En aquest sentit, la directora de Competitivitat de la Cambra ha demanat “veure més enllà de les institucions per les que treballem, perquè el que cal és establir ponts de treball amb altres entitats, anar plegats i intentar canviar, si cal, el sector del comerç”.

Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç ha aprofitat la seva intervenció per recordar el delicat moment que viuen actualment els comerciants de la ciutat, molts dels quals, ha dit, no podran recórrer durant molt temps més als seus patrimonis personals per aguantar els negocis. Per això ha demanat, un cop més, polítiques de creixement urgents i també més creativitat per estimular les compres, fugint de propostes com l’obertura de diumenges, que “només pot provocar el trasllat de quotes de mercat a territoris molt concrets de la ciutat en detriment d’altres”.