Sala de premsa

Notes de premsa

Melià Hotels, Torrot Group i Voz Telecom, 52 Premis Llotja

La cinquanta-dosena edició dels Premis Llotja ha distingit tres categories d’empreses.

19/06/2017

La Cambra de Comerç de Barcelona ha guardonat amb els Premis Llotja a Melià Hotels International SA, a Torrot Group i a Voz Telecom.

El jurat, format per un grup d’experts i analistes financers, ha valorat diferents aspectes de les companyies premiades:

En el cas de Melià Hotels International SA se li ha atorgat el Premi Llotja Transparència a la millor Memòria Econòmica per la qualitat de la informació que ha facilitat als accionistes i al mercat. El jurat ha analitzat exhaustivament la informació mercantil publicada per la companyia al llarg del darrer exercici i ha decidit atorgar-li el premi per haver ofert una informació de gran qualitat en termes de fiabilitat, freqüència i abast global.

Enguany, aquest jurat també ha realitzat una avaluació dels processos d’internacionalització de diferents pimes (Premi Llotja a la Internacionalització) i de diferents processos de creixement empresarial finançats a través de fonts alternatives a les bancàries (Premi Llotja a l’Expansió Empresarial).

En el cas dels processos d’internacionalització, s’ha premiat Torrot Group, empresa amb més de 100 anys d’experiència en el sector de l’esport i la mobilitat a través de les seves marques Torrot i GasGas. Aquest grup va facturar 12,7 milions d’euros gràcies a les seves vendes internacionals durant el 2016, d’una facturació total de 16,3 milions d’euros.

Pel que fa al premi al més destacat procés de creixement empresarial finançat a través de fonts alternatives a les bancàries, el jurat ha decidit reconèixer el paper realitzat per Voz Telecom. Aquest proveïdor de serveis de comunicacions al núvol per a pimes, va superar els 9 milions d’euros de facturació el 2015, i contempla facturar 20 milions d’euros el 2019. L’empresa va obtenir finançament per import de 5 milions d’euros a través d’un procés de sortida al mercat (MAB); d’una ampliació de capital de 3 milions d’euros, que es va completar amb un finançament bancari de 2 milions d’euros aportats pel ‘pool’ bancari de la companyia.