Sala de premsa

Notes de premsa

Mentre el comerç mundial s’alenteix, les exportacions catalanes assoleixen un nou rècord històric el 2015

L’any 2015 ha representat un exercici rècord per a les exportacions de béns catalanes (valorades a preus corrents) que han crescut gairebé un 30% en relació amb el 2007.

14/03/2016

El Consell de Cambres de Catalunya ha presentat aquest matí el Pla d’Acció Internacional (PAI) 2016. Es tracta del pla d’internacionalització de les cambres catalanes, que persegueix donar suport a les empreses catalanes en totes les etapes de la internacionalització, des de la iniciació a l’exportació fins la implantació, passant per la consolidació i diversificació de mercats internacionals.

El PAI d’enguany fa especial incidència en la promoció internacional i contempla 64 accions que inclouen missions directes, missions inverses, fires industrials i trobades empresarials a 95 països diferents.

Els serveis d’internacionalització de les cambres catalanes tenen l’objectiu d’aportar valor a les empreses catalanes acostant-les als països amb més oportunitats de negoci en els quals l’empresa pot tenir més dificultat per fer una primera prospecció en solitari. Per aquest motiu, les cambres han intensificat el nombre de missions a les àrees geogràfiques amb més potencial: a l’Àfrica i l’Orient Mitjà -amb un total de 30 missions a 50 països, destacant països com Iran o Algèria-; i a països de l’Àfrica Occidental com Ghana, Costa d’Ivori i Nigèria.

A Amèrica, hi ha previstes 11 missions a 13 països i hi destaquen les missions i fires a Cuba. A Àsia es faran 9 missions a 15 països, principalment a països del sud-est asiàtic, Japó i Corea del Sud. S’organitzaran 11 missions a 23 països europeus, entre les quals hi destaquen les accions dirigides al sector de subcontractació industrial a Alemanya, França i el Regne Unit.