Sala de premsa

Notes de premsa

Més de 2.600 pimes catalanes reben suport de la xarxa EEN

És el balanç del pla operatiu 2015-2016 de la xarxa Enterprise Europe Network a Catalunya, gestionada a Catalunya per ACCIÓ en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres.

23/03/2017

La xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea ha donat suport a més de 2.600 pimes catalanes en el període 2015-2016 en els seus processos d’innovació i internacionalització. És el balanç del darrer pla operatiu del node de l’EEN a Catalunya, que s’articula a través d’un consorci liderat per ACCIÓ i format per la Cambra de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya. Aquestes institucions posen ara en marxa el nou pla operatiu 2017-2018.

D’una banda, les empreses catalanes han rebut assessorament personalitzat en innovació, transferència tecnologia i internacionalització per guanyar competitivitat i consolidar la seva presència en mercats exteriors. També ho han fet a través de 16 missions empresarials organitzades a Europa i països com Xile, Mèxic, Rússia o Corea del Sud, amb l’objectiu de fer prospecció de mercat, buscar noves oportunitats de negoci i fomentar la transferència de tecnologia.

Una de les activitats més rellevants ha estat la celebració de 70 Brokerage Events en el marc de fires internacionals. Es tracta de reunions bilaterals de 20 minuts, preagendades amb anterioritat, per fomentar que les empreses tanquin projectes de cooperació internacional, des d’acords comercials o de subcontractació fins a joint ventures o projectes d’R+D col·laboratius. En total hi han participat més de 2.500 empreses provinents de 38 països en fires com el Mobile World Congress (MWC), l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) i l’Internet of Things Solutions World Congress.