Sala de premsa

Notes de premsa

Més de 200 persones participen a l’IXD22, l’esdeveniment que posa la digitalització i les noves tecnologies com a motor del teixit empresarial català

L’acte ha estat organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, dins del Pla d’impuls de les tecnologies digitals, i ha permès oferir una trobada amb un gran ventall d’experts i professionals de referència del sector TIC.

22/11/2022

Més de 200 persones han assistit a l’Inspira’t per digitalitzar-te (#IXD22), l’esdeveniment que ha posat el focus sobre els efectes de la innovació, l’ús de les xarxes socials, els reptes de la  digitalització i de les noves tecnologies, que s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Damm. L’acte, organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, dins del Pla d’impuls de les tecnologies digitals, s’ha convertit en una trobada periòdica de referència pel que fa a la transformació digital, amb la participació de professionals de renom del sector TIC, del màrqueting i de la creativitat.

Tal com ha indicat la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, la pandèmia ha canviat el paisatge del mercat tecnològic, accelerant la demanda d’innovació digital, el sector TIC i desafiant fins i tot les instal·lacions de fabricació més avançades. “La facturació del sector TIC ha augmentat un 8,2% respecte el 2020 i un 31,0% en els últims 5 anys”, ha destacat la presidenta, fent palès la necessitat de treballar des del “sector privat i l’administració pública per a la capacitació d’una societat i d’un teixit empresarial digitals”.

De la mateixa manera, el director d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria del Govern de la Generalitat, Lluís Juncà, ha afirmat que les noves tecnologies són una solució per a la innovació, la sostenibilitat i la transparència del teixit empresarial: “La digitalització, com totes les tecnologies, és un eina que obliga a canviar i a innovar. Les empreses catalanes en són cada cop més conscients i les hem d’ajudar a no perdre cap tren”.

Per apropar les oportunitats que brinden les tecnologies disruptives en el creixement de les empreses, s’ha comptat amb intervencions expertes i les presentacions de tres casos d’èxit: l’ús de l’Internet de les Coses (IoT) que ha permès a l’empresa Simon oferir els usuaris la possibilitat de controlar i personalitzar la seva instal·lació elèctrica; l’èxit dels podcast per part del Grupo Prisa que els ha apropat a l’audiència i també els ha facilitat captar branded content; i la revolució del programa televisiu Eufòria, que es va impulsar a través de la plataforma Twitch, i que ha acabat sent un programa multiplataforma on s’ofereixen experiències adaptades els estils de consum del públic jove, on demand.

També han participat el director digital d’Iberdrola, Carlos F. Guerra, la cap d’agències i partnership de TikTok, Ana Gómez, el director del programa Eufòria, Tono Hernández, el head of talent solutions d’Iberia, Itàlia i nòrdics de LinkedIn, Marc Andreu, el director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela, i la cap de la Unitat de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’Hospital de Bellvitge, Mònica Povedano, entre d’altres.

Les ponències han servit per reflexionar i posar el focus en temes com la digitalització i el sector de la salut, per millorar els serveis mèdics, per exemple, compartint els expedients dels pacients perquè sempre hi hagi constància del seu historial clínic. També han permès conèixer les tendències de les xarxes socials i com aquestes es poden utilitzar per potenciar les marques. En el cas de Tik Tok les oportunitats empresarials tenen un creixent potencial d’explotació ja que la mitjana d’edat de la plataforma social cada cop és més adulta, “de fet un 65% ja té més de 25 anys”, amb un temps de consum superior a les altres plataformes, d’un minut i mig.

Finalment, la jornada ha conclòs que l’entrada de les noves tecnologies en el teixit empresarial està en plena eclosió. Per tant, s’obren molts reptes de futur que canviaran el paradigma actual i també l’oferta laboral que ara coneixem: “El 65% dels contractes de treball per a les generacions del futur encara no existeixen”, tal com ha destacat el responsable de Linkedin Marc Andreu.