Sala de premsa

Notes de premsa

Més de 600 empreses reben el distintiu del “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”

Les empreses han rebut la certificació després d’haver-se reinventat en el context de la pandèmia i incorpora models de negoci sostenibles i respectuosos amb l’entorn. 

07/05/2021

Aquest matí, en un acte celebrat al Hub cambraDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona, s’han lliurat els distintius del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 664 empreses. D’aquestes 416 han renovant la certificació i 248 s’han incorporaal programa. 

L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, del regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcéla diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, del president del Comitè Executiu de Turisme de BarcelonaEduard Torres. A més, han assistit representants del Instituto de Turismo Responsable i de la Biosphere Destination Community, els quals han adreçat unes paraules a les empreses que han rebut el distintiu. 

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària reconegudes pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council. 

El projecte va ser impulsat l’any 2017 per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Més tard, l’any 2019, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona també van promocionar aquest distintiu. L’objectiu del projecte és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

biosphere
Infogram

 

El distintiu de la pandèmia: Safe Travels  

Les empreses que obtenen el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer les empreses a qualsevol país del món, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la Covid-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers 

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.  

El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament de ciutat, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província