Sala de premsa

Notes de premsa

Neix el Premi Dona TIC per reconèixer, divulgar i impulsar el paper de les dones en aquest àmbit

Vuit enginyeres van recollir els guardons i accèssits corresponents a les quatre categories del premi.

11/12/2015

L’Edifici Imagina Mediapro de Barcelona va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament de la primera edició del Premi Dona TIC, una iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i el Pla idigital de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona que té com a objectiu reconèixer i divulgar el paper fonamental de les dones en aquest àmbit i estimular que més dones joves estudiïn enginyeries i assumeixen posicions de lideratge en el sector.

L’acte va tenir lloc en el marc del 12×12 Congress, la trobada de Cap d’Any de les TIC catalanes impulsada per Tertúlia Digital i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, Telecos.cat i el Col·legi Oficial d’Informàtics de Catalunya que va celebrar ahir la seva segona edició. El congrés va constar d’un sessió de networking, una ponència, una taula rodona, el resum de l’any TIC a càrrec del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró i el lliurament dels premis, que van posar fi a la jornada.

Puigneró també va intervenir en el lliurament dels guardons Dona TIC, juntament amb Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Carme Garcia, membre del comirè executiu de PIMEC, i Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona.
En els seus parlaments, totes les autoritats van coincidir a  destacar la voluntat d’aquests premis “d’estimular, incentivar i fomentar la inclusió de la dona en les carreres tecnològiques i en un sector amb una bona projecció de futur”. Malgrat això, però, també van expressar un desig i objectiu comú:  “arribar a un moment en què no calgui celebrar més premis d’aquest tipus, ja que aquest serà el moment en què s’haurà assolit la plena igualtat”.