Sala de premsa

Notes de premsa

Nou empreses del Vallès Oriental reben el guardó de la Cambra

Joan Fontcuberta Ambròs, Bea Hispania, Chemetall, Emili Macià Oller, Escola L’Avet Roig, Freudenberg Ibèrica, Inmova, Laboratorios Calier i Mateo Grau e Hijos.

La Casa Llotja de Mar es va tornar a vestir de gala un any més per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic (50, 75, 100, 125, 150, 175 i enguany fins als 200 anys).

En el marc del tradicional Dia de la Cambra, que enguany celebrava la seva vint-i-dosena edició, es van lliurar els guardons commemoratius a un total de 106 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps.

En aquesta ocasió hi destacaven com a empreses amb més trajectòria: el Col·legi Jesús-María de Sant Andreu (200 anys); amb 175 Naturgy i Santa Eulalia; Antonio Rabert de 125 i amb 100 anys Becerra Advocats, Ca l’Andreu Artesans del Pa i la Pastisseria; Destil·leries Vila Aromes del Queralt; Gunnebo España; Joan Fontcuberta Ambròs, Majestic Hotel & Spa Barcelona i Merceria Pous.

Per la comarca del Vallès Oriental fins a nou empreses van pujar a l’escenari a recollir el guardó. La ja esmentada Joan Fontcuberta Ambròs, Caldes de Montbui, pels seus 100 anys; i per la celebració dels 50 anys, Bea Hispania, de La Llagosta; Chemetall, de Canovelles; Emili Macià Oller, de Sant Feliu de Codines; Escola L’Avet Roig, de Sant Celoni; Freudenberg Ibèrica, de Parets del Vallès, Inmova, de Granollers; Laboratorios Calier, de Les Franqueses del Vallès; i Mateo Grau e Hijos, de Parets del Vallès.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va inaugurar el Dia de la Cambra i va donar la benvinguda a les empreses guardonades en un acte presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que en va fer la cloenda.

Lluis Sans, director general de l’empresa Santa Eulalia, que aquest any fa 175 anys, va fer una breu intervenció en nom de totes les empreses guardonades. Sans va destacar que celebrar una efemèride com aquesta, per a les empreses és tot un repte. Així mateix, va agrair el paper que duu a terme la Cambra de Barcelona al costat de les empreses i empresariat.

Durant la presentació el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, va elogiar el paper de les empreses valentes i líders valents que van recollir el guardó. “El teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, característiques clau en les empreses que avui guardonem”, va afirmar el president.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va reivindicar el paper de les empres com a “tractores de l’economia”, ja que generen riquesa i llocs treballs. La consellera va defensar que des del departament tenen com a prioritat treballar per totes les empreses: “La meva prioritat són les empreses que formen part del teixit productiu de Catalunya”.

Els guardons van ser lliurats pel president de la Cambra, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i els membres del Comitè Executiu de la Cambra. L’acte va estar conduït pel periodista Espartac Peran.