Sala de premsa

Notes de premsa

Posicionament de la Cambra de Barcelona en resposta a la situació excepcional que viu Catalunya

La Cambra va aprovar en el Ple del dia 2 un comunicat de suport a les mobilitzacions que decidís la societat civil, sempre dins d’un entorn unitari, de no-violència i respecte dels drets fonamentals.

17/10/2019

Barcelona, 17 d’octubre de 2019.- La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Navegació i Serveis de Barcelona vol manifestar:

  • Que és inacceptable la negativa al diàleg per part l’Estat amb els representants legítims del poble de Catalunya durant els darrers 15 anys. La sentència de l’Estatut en contra del vot majoritari de la societat, l’incompliment de lleis per part de l’Estat com l’addicional tercera que suposa 3.800 milions d’euros no invertits, les reclamacions del món econòmic desateses com la gestió de l’Aeroport de Barcelona a l’acte d’IESE i en especial al sostingut dèficit fiscal que de forma acumulada ja suposa més de 400.000 milions d’euros, en són alguns dels molts exemples.
  • La societat civil, entre els quals ens trobem els empresaris, i els respectius governs de la Generalitat, han reclamat durant aquests 15 anys amb manifestacions pacífiques i multitudinàries, negociació i diàleg amb l’Estat per solucionar aquests i molts d’altres greuges, i la negativa ha estat sempre la resposta obtinguda.
  • La societat civil va votar uns representants legítims per fer un referèndum que intentés desbloquejar la situació de no diàleg de l’Estat i la resposta ha estat empresonar els representants legítims.
  • La Cambra de Barcelona va aprovar en el Ple del dia 2 un comunicat de suport a les mobilitzacions que decidís la societat civil, sempre dins d’un entorn unitari, de no-violència i respecte dels drets fonamentals.
  • La Cambra reitera el seu rebuig a qualsevol tipus de violència. En aquest sentit, demanem moderació i serenor en les mobilitzacions, i evitar imatges que poden tenir impacte negatiu a mig termini en la nostra economia i benestar. També demanem als cossos de seguretat que segueixin escrupolosament els protocols i garanteixin la seguretat dels manifestants i dels ciutadans.
  • Demanem a tothom, que sigui conscient que cal evitar més episodis com els d’aquestes darreres nits a Barcelona i a altres punts del país, sense renunciar al legítim dret de manifestació i de mobilitzacions no-violentes.