Sala de premsa

Notes de premsa

Reactivem-nos amb 25 cites

Repassa les millors reflexions de les jornades Reactivem-nos celebrades a la Llotja Virtual o accedeix de nou a elles.

28/05/2020

La Llotja Virtual és una plataforma oberta tots els empresaris que servirà com a punt de trobada, amb l’objectiu de crear comunitats col·laboratives, a través de la reflexió i l’intercanvi d’idees. Inscriu-te aquí llotjavirtual.cat.

 

Reactivem l’Economia 

Xavier Sala-i-Martín: “La clau són les idees! Les empreses hem d’innovar per sobreviure a aquesta crisi”

 Xavier Sala-i-Martín: “Les empreses que us penseu que el govern vindrà a salvar-vos o ajudar-vos, no és així. No ho faran i hem de trobar solucions”.

 Xavier Sala-i-Martín: “La Llotja Virtual ha de ser una gran llotja de les idees que ens ha de permetre intercanviar-les per aconseguir anar a la nova situació que apareixerà després de la COVID-19”

Accdeix al video de la taula a través de la plataforma de la llotjavirtual.cat

Reactivem la Indústria

Elisabet Jordà: “Tenim una oportunitat per reindustrialitzar el territori, repensar la globalització, i trobar proveïdors de més proximitat”

Matilde Villaroya: “El món que ens trobarem serà més telemàtic, científic, local i deslocalitzat i també s’accelerà la revolució tecnològica”

Reactivem el Turisme

Marta Domènech: “Convido a totes les agencies de viatges a contactar amb els hotels i que col·laborin per crear nous productes.”

E. Borràs (Hotel Broquetes): “Hem d’oblidar tot el que hem fet fins ara, tornar a qüestionar-nos-ho tot i buscar altres oportunitats. No ens podem resistir al canvi.”

Maria Abellanet: “El turisme sostenible ha de marcar el camí de la transformació del sector.”

Reactivem el Comerç

Gabriel Jené: “El senyor Amazon està fent l’agost, cada dia és Black Friday per a ell! No hem tingut la vergonya de suspendre’ls l’activitat com ha fet França i els hem deixat fer mentre nosaltres estem tancats i sense cap ajuda.”

Sandra Sauleda: “La digitalització no la teníem com a prioritat a les petites empreses perquè no ho veiem necessari, i d’un dia per l’altre ens hem hagut de posar les piles.”

Reactivem la Cultura

Lluís Torrents: “Quan estem malament pensem que hi ha coses que podem prescindir, i una d’elles és la cultura. Hem de veure com comuniquem a la gent la importància que té la cultura.”

 Reactivem la Restauració

Pere Chias: “Qui té llogat un establiment comercial ha d’assumir riscos comercials. Si el dia 11 obrim al 50%, el lloguer hauria de ser també la meitat”.

Reactivem els Autònoms

Víctor Küppers: “Si anéssim dos mesos enrere, veuríem que ens queixàvem molt, i el que llavors ens alterava, avui ens semblaria fabulós. Això és perquè estem aprenent el que és un problema de veritat”.

Víctor Küppers: “Cal ser positius perquè l’alternativa és terrible”

Reactivem la Transformació Tecnològica

Dani Marco: “Hem d’aprofitar el moment per digitalitzar les empreses, però també per canviar el model productiu del país”.

 

Reactivem els mercats internacionals

Montse Martí: “Internacionalitzar-se és la font d’innovació més forta que pot tenir l’empresa. A més de diversificar, aprens models de negoci i nous costums”.

Eduard Cifuentes: “Jo recomanaria a les empreses que fessin el màxim per exportar perquè si en un algun moment no funciona el mercat local, almenys tens altres mercats. A mi el que m’ha salvat en temps de crisi ha estat l’exportació”.

 

Reactivem el KM0

Josep Ametller: “El KM0 és una filosofia que vol dir proximitat en el sentit més ampli de la paraula. Vol dir escoltar la teva comunitat i que hi hagi una relació més enllà de la comercial”.

Activem el nou model econòmic

Jordi Sunyer: “L’Agenda 2030 està molt bé, però el gran problema que té és que no se sap com posar-la en pràctica”.

Jordi Sunyer: “Hem fet canvis per preservar la nostra salut. Per la mateixa salut ara ja no hauríem de tornar enrere”.

Jordi Sunyer: “El fracàs global que ha representat la pandèmia es produirà de nou amb major grau si no ens enfrontem a l’emergència climàtica.”

David Fernández: “Aquesta crisi ha mostrat la debilitat de l’ésser humà però també la debilitat del sistema”.

David Fernàndez: “Som la primera generació en la que la prioritat no és un món per fer, sinó evitar que es desfaci el món”.

David Fernàndez: “En aquesta crisi vam entrar desiguals i, molt em temo que, en sortirem més desiguals”.

David Fernàndez: “Aquesta crisi obre un moment d’aprenentatge, però no està clar que l’acabem utilitzant”.