Sala de premsa

Notes de premsa

Resultats de les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona

Les eleccions comptabilitzen un total de 21.409 vots en les dues modalitats en què s’ha portat a terme el procés (en remot i presencial).

20/09/2023

La Cambra de Comerç de Barcelona ha tancat avui el procés electoral engegat el passat 15 de setembre per renovar els seus òrgans de govern. Durant les 6 jornades s’han emès un total de 21.409 vots en les dues modalitats (en remot i presencial). 

Les jornades de votació s’han desenvolupat amb total normalitat i sense incidències. Cal recordar que el procés de votació s’ha portat a terme per mitjans electrònics i incorporant un sistema de doble autenticació per reforçar-ne la seguretat. 

Pel que fa a la resta de vocalies del Ple que no s’han sotmès a sufragi, 6 d’elles estan reservades per a les organitzacions empresarials i quedaran declarades electes, atès que les esmentades organitzacions van consensuar un llistat amb candidatures úniques per a cada vocalia. Finalment, les 2 cadires restants per completar el Ple de Cambra estan reservades a les empreses de major aportació econòmica, que en el moment de constitució del Ple constaran com a vacants.  

El nou Ple de la Cambra de Barcelona ha d’estar constituït abans del 15 de novembre, per tant, la sessió constitutiva s’espera sigui a finals d’octubre/principis de novembre, on s’escollirà el president/a i els membres del comitè executiu, que lideraran la corporació els propers 4 anys.