Sala de premsa

Notes de premsa

Rivekids, Rondadora i Mayores Sonrisas finalistes del concurs internacional Smart Finance

Les cinc finalistes rebran formació impartida per experts per accedir a taules de finançament exclusives per als seus projectes.

14/10/2018

Les empreses Rivekids (Valladolid), Cerveza Rondadora (Osca) i Mayores Sonrisas (Saragossa) són les finalistes del concurs internacional Smart Finance organitzat des de Saragossa per la Universidad San Jorge, com a membre del projecte europeu Smart Finance Sudoe, i en el que ha participat la Cambra de Comerç de Barcelona. El jurat ha decidit concedir dos accèssits a les empreses Ruta Informática (Segòvia) i Feltwood (Saragossa).

Les cinc empreses rebran formació impartida per experts per accedir a taules de finançament exclusives per als seus projectes, integrades per representants de Bantierra, Sabadell, Caja Rural del Teruel, Laboral Kutxa, Ibercaja, CaixaBank i Avalia. Aquestes taules de finançament tindran lloc el 24 d’octubre, en el marc dels actes organitzats durant la Setmana de la Persona Emprenedora a Aragó.

El I Concurs Smart Finance, de caràcter internacional, s’emmarca en el programa Smart Finance, orientat a oferir a les empreses i emprenedors del sud-oest europeu (les regions de l’espai SUDOE) alternatives de finançament, assessorament personalitzat, seguiment i formació.

Les vuit entitats que recolzen aquest concurs són la Universidad San Jorge de Zaragoza (organitzadora), la Cámara Oficial de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de Oviedo (coordinadora del projecte Smart Finance), el Consejo de Cámaras Oficiales de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de la Comunidad Valenciana, la Cámara Oficial de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de Barcelona, el Instituto para la Competitividad Empresarial de Castilla y León, la Cámara de Comercio e Industria de Nouvelle-Aquitaine, la Agencia Nacional de Innovación de Portugal y la Asociación Nacional de Jóvenes Empresarios de Portugal.

 Sobre el projecte Smart Finance

El projecte Smart Finance neix amb la vocació de promoure l’activitat i l’esperit empresarial, crear noves empreses a l’espai SUDOE i consolidar les ja existents, millorant la competitivitat empresarial i l’especialització en sectors de valor afegit, així com la creació d’ocupació.

L’objectiu principal d’Smart Finance, aprovat a la primera convocatòria del programa Interreg SUDOE i cofinançat per la Unió Europea al 75% (fondos FEDER), és la creació de la primera plataforma transnacional d’accés i gestió de finançament, que agrupa a tots els actors clau del sistema financer, per oferir a les empreses i emprenedors alternatives de finançament, assessorament personalitzat, seguiment i formació. Es pot consultar a es.smartfinanceplatform.eu.

El 70% del PIB de l’espai SUDOE (Portugal, España i França) el formen petites empreses. Moltes d’aquestes empreses encara no poden accedir al finançament, ja sigui pel risc elevat que presenten ja que, quan tenen accés, presenten dificultats tècniques per gestionar-lo. Això provoca que es redueixi la seva competitivitat i provoca l’aparició “d’exclosos financers”. Per aquest motiu, el projecte va crear un portal únic, simple i transparent que, tenint com a públic a les petites empreses, simplifica l’accés a la informació sobre inversió (pública i privada) disponible en el mercat.