Sala de premsa

Notes de premsa

Una dècada fent bandera de la qualitat turística a les comarques barcelonines

Al conjunt de Catalunya hi ha 16 destinacions i 514 empreses i serveis reconeguts pel SICTED.

18/02/2015

Enguany es compleixen 10 anys dels acords entre el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme (Turespaña), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, que han permès la implantació del Sistema de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) a la demarcació de Barcelona. Per commemorar-ho, avui s’ha homenatjat les primeres empreses i destinacions que van obtenir el distintiu.

L’acte commemoratiu, que ha tingut lloc a la Casa Llotja de Mar, l’han inaugurat la directora de Turespaña, Marta Blanco; el president de la comissió de Turisme de la FEMP, Francisco González; el director gerent de la Cambra de Comerç, Xavier Carbonell; i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera.

Després de la conferència “El turisme i el repte de la qualitat”, de l’economista Josep M. Gay de Liébana, s’ha procedit al lliurament de guardons a les empreses i destinacions pioneres en la implantació del SICTED a les comarques barcelonines. La clausura de l’acte ha anat a càrrec del membre del Comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona, Oriol Guixà, i del diputat de Turisme, Ramon Riera.

El SICTED a la demarcació de Barcelona
Al conjunt de Catalunya hi ha 16 destinacions i 514 empreses i serveis reconeguts pel SICTED. La demarcació de Barcelona és líder del projecte amb 12 destinacions i 431 empreses distingides el 2014, nou més que l’any passat: Maresme (72), Osona (65), Garraf (57), Vallès Oriental (50), Berguedà (42), Baix Llobregat (36), Alt Penedès (27), Vallès Occidental (22), Bages (21), Anoia (15), Vilafranca (15) i Moianès (9). En el pdf adjunt trobareu el llistat complet.