Sala de premsa

Notes de premsa

Una empresa catalana del sector blau registra una patent europea amb el suport de la Cambra

Seastainable Ventures presentarà la sol·licitud per obtenir la patent a nivell europeu d’un corall modular artificial que permetrà millorar la vida de l’ecosistema marí i monitoritzar l’estat del fons marí.

28/09/2020

La Cambra de Barcelona ha atorgat un ajut de 3.500€ a Seastainable Ventures per a la presentació d’una patent europea en l’àmbit de l’economia blava. Concretament, el projecte que es registrarà a l’Oficina Europea de Patents (EPO) consistirà en un corall modular artificial que permetrà als peixos moure’s i que, a la vegada, gràcies a un sistema de sensors permetrà captar i analitzar dades sobre l’estat del fons marí.

A més, el nou corall, dinamitzarà la recuperació i la re-naturalització de les àrees marines degradades o amb baixa biodiversitat de manera molt més ràpida i eficient, per després poder conservar-la fomentant un ús sostenible dels recursos del mar. El nou invent ha estat possible gràcies a la nova tècnica 3D digital i a l’ús de la tecnologia puntera de l’Internet of Things (IoT).

Seastainable Ventures va ser una de les 6 empreses guanyadores d’un xec d’innovació valorat en 10.000€ en el marc del projecte de cooperació 4helix+. En total, el programa va lliurar 60.000€ a empreses catalanes del sector blau per dur a terme projectes d’innovació creativa. En el projecte hi participen 10 socis europeus i la prova pilot s’ha realitzat en 8 regions: Regione Marche, Catalunya, Andalusia, Àrea metropolitana de Lisboa, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Macedònia Central, Croàcia Adriàtica i Albània.

Gràcies al suport i a la participació de la Cambra de Barcelona en projectes europeus que incentiven, estimulen, assessoren i financien la innovació creativa de les entitats del sector de creixement blau, empreses catalanes com Seastainable Ventures poden desenvolupar els seus projectes contribuint a fer de la Mediterrània una font de recursos naturals sostenible i un motor econòmic pel país. De la mateixa manera que la corporació manifesta el seu interès en el foment de la innovació, el creixement sostenible i la cooperació.