Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona condemna la invasió russa a Ucraïna i fa una crida al retorn a la via diplomàtica

La corporació vol fer una crida al cessament immediat de les hostilitats i el retorn a la via diplomàtica per part de totes les part implicades amb l’objectiu de trobar una solució dialogada i de consens al conflicte.

25/02/2022

La Cambra de Comerç de Barcelona condemna la invasió a Ucraïna per part de l’exèrcit rus i observa amb gran preocupació l’escalada bèl·lica a Ucraïna i les repercussions, tant humanes com econòmiques, que ocasionarà.

En aquest sentit, la corporació vol fer una crida al cessament immediat de les hostilitats i el retorn a la via diplomàtica per part de totes les part implicades amb l’objectiu de trobar una solució dialogada i de consens al conflicte.

L’atac és una acció injustificada que atempta contra el dret internacional i contra la sobirania d’aquest país. En aquest sentit, la Cambra vol manifestar el seu suport a la població civil ucraïnesa immersa en el conflicte, que està veient la seva seguretat i qualitat de vida en perill, així com a la comunitat ucraïnesa resident a Catalunya, que observa amb preocupació els esdeveniments al seu país.

Independentment dels motius que hagin desembocat en aquesta situació, la guerra és una via que només porta mort, misèria i violacions de drets humans, que pateixen íntegrament ciutadans i ciutadanes innocents. És, per tant, una solució que no es pot tolerar a l’Europa del segle XXI, que hauria d’haver après dels errors del segle anterior, que van portar el continent a patir dues guerres mundials.

Finalment, ateses les més que previsibles conseqüències adverses per a l’economia derivades d’aquest conflicte bèl·lic, instem a les administracions públiques a treballar amb les seves comunitats empresarials locals per tractar de mitigar-ne els efectes i posem tots els serveis de la Cambra a disposició de les empreses que tenen relació amb Ucraïna.