Sala de premsa

Notes de premsa

El Lab3040 presenta 15 propostes sostenibles i les promou entre els agents econòmics impulsors del programa

El Lab3040 reuneix els membres impulsors dels reptes del programa amb les startups i petites i mitjanes empreses, que ja han presentat les seves solucions innovadores a les propostes plantejades 

04/05/2023

El Lab3040 ha reunit els representants de 15 de les més de 60 solucions sostenibles que s’han presentat a la primera crida d’aquest projecte, en una trobada amb els promotors dels reptes actualment plantejats, al HUB cambraDigital. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Cambra de Barcelona amb la col·laboració de Leitat Technological Center, que aquest 2023 aportarà solucions mitjançant la innovació a les necessitats en matèria de sostenibilitat del territori català. 

La trobada ha reunit a les empreses promotores dels diversos reptes que té en marxa el Lab3040 sobre sostenibilitat, Celsa, Ibercaja, Naturgy, Sorigué i TMB, amb els representants d’aquestes 15 solucions, que són startups, petites i mitjanes empreses 

“Hem fet una aposta que vol fomentar la transferència de coneixement, el diàleg i les sinergies entre diversos actors econòmics de Catalunya, per trobar de manera col·laborativa una resposta a l’emergència sostenible”, destaquen tant el director com el responsable del projecte Lab3040 de la Cambra de Barcelona, Alexander Phimister i Vicente Atienza 

Durant l’acte, s’ha celebrat un speed networking on els participants han pogut presentar les seves solucions a les empreses impulsores, les quals aborden les següents temàtiques: la millora de la qualitat de vida a les ciutats, fer l’experiència dels clients més sostenible, l’adopció de les tecnologies exponencials, la reducció de la bretxa en digitalització, la millora del reciclatge i la revalorització de residus, l’ús d’energies netes, l’eficiència dels recursos i la gestió de dades. 

Aquesta trobada dona el tret de sortida a un seguit d’activitats, que se celebraran durant el mes de maig, per continuar els contactes i facilitar la creació de projectes col·laboratius entre les solucions presentades i els membres del programa. 

El Lab3040, una iniciativa per connectar els agents d’innovació de l’ecosistema català 

Es tracta d’una xarxa de connexió entre els agents d’innovació de l’ecosistema de Catalunya, on cooperaran corporacions, pimes, universitats, centres tecnològics i administracions, per donar resposta als reptes actuals.  

En aquest sentit, el projecte vol convertir-se en un nexe d’unió per promoure projectes entre els membres i crear els espais necessaris per trobar solucions diferents verticals de coneixement. Enguany s’ha apostat per la vertical de sostenibilitat. No obstant això, la iniciativa a partir de l’any que ve obrirà noves verticals de connexió, com la de salut o la de turisme. 

Actualment, el Lab3040 compta amb la col·laboració d’agents com la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, IQS Tech Factory, el Consell Comarcal del Baix Llobregat o la Xarxa d’Indústria 4.0 de Catalunya, i amb l’impuls de Celsa, Ibercaja, Leitat, Naturgy, Sorigué i TMB, que promouran col·laboracions amb altres agents de Catalunya per posicionar Barcelona com el HUB de referència a nivell europeu.