Sala de premsa

Notes de premsa

Internacionalitzar-se, mitjançant la cooperació empresarial, objectiu del nou projecte europeu BEE Net de la Cambra de Barcelona

Amb el projecte BEE Net es crearan 10 xarxes empresarials d’àmbit europeu que desenvoluparan i cooperaran mútuament per assolir objectius estratègics d’internacionalització.

24/01/2020

Barcelona, 24 de gener de 2020.- La Cambra de Barcelona impulsarà la internacionalització del teixit empresarial gràcies a la creació de xarxes empresarials de pimes que permetran establir aliances i beneficiar-se conjuntament d’una estratègia internacional comuna. Un pas més en el suport a la internacionalització amb un nou projecte europeu, BEE Net, que pretén estimular l’economia  amb l’exportació i la presència europea arreu del món.

Concretament, el projecte BEE Net implementarà la creació de 10 xarxes empresarials, tres de les quals seran gestionades per la Cambra de Barcelona, que responen a tres sectors diferents de l’economia -el turisme, la indústria agroalimentària i l’energia solar-, i que agrupen a més d’una vintena d’empreses de països com: Itàlia, Malta, Portugal, Lituània i Espanya.

Amb aquesta aposta, les empreses participants podran conèixer i contactar amb d’altres pimes d’Europa amb interessos comuns, beneficiar-se de formació específica amb webinars de lliure accés en una plataforma especialitzada, comptar amb el suport d’un mentor que ajudi cada consorci a desplegar-se amb èxit i rebre assessorament personalitzat d’un expert en internacionalització de la Cambra. A més, cada xarxa empresarial podrà rebre una subvenció de 25.000 euros per desenvolupar el seu projecte.

Aquesta estratègia de cooperació empresarial s’emmarca dins del pla d’actuació de la Cambra per construir un nou model econòmic de país en horitzó 2030/40. El mercat mundial esdevé una oportunitat de creixement, ja que representa fins a 60 vegades el mercats espanyol. D’aquesta forma, l’estratègia actual cerca maximitzar la internacionalització de l’economia i superar les estratègies d’internacionalització basades en mercats més tradicionals com l’europeu, per conèixer oportunitats en mercats emergents com els asiàtics, els sud-americans o els nord-africans.

Per fer realitat aquest projecte, la Cambra s’ha aliat amb Sicindustria (Itàlia) i Lithuanian Innovation Center (Lituània), amb el finançament de la Comissió Europea, per conformar un grup de treball sòlid en el suport a la internacionalització. El projecte, que té una durada de dos anys, s’ha presentat avui a la Cambra de Barcelona amb tots els representants de les xarxes europees participants.