Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona i Ibercaja uneixen esforços en matèria de finançament i digitalització empresarial

L’entitat bancària s’ha sumat com a entitat col·laboradora del Servei de Finançament Cambra i formarà part del catàleg de Proveïdors de Confiança TIC amb l’objectiu de contribuir a desenvolupar i fer més competitiu el teixit productiu català.

20/07/2022

La Cambra de Comerç de Barcelona i Ibercaja han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de treballar pel creixement del teixit productiu i apropar els serveis que totes dues entitats han dissenyat per afavorir la recuperació econòmica del territori, mitjançant la digitalització, les noves tecnologies i la promoció del talent.

Amb aquesta aliança, l’entitat bancària Ibercaja s’ha sumat a dues de les grans iniciatives que la corporació té en marxa actualment: el catàleg de Proveïdors de Confiança TIC i el Servei Finançament Cambra. Tots dos serveis van en la línia de l’economia de futur que es projecta per Catalunya. Des de la Cambra de Comerç de Barcelona es vol construir un teixit productiu de valor afegit i digitalitzat, preparat per fer front als reptes de futur, tant sostenibles com tecnològics.

En concret, el programa de proveïdors digitals de confiança de la Cambra Digital neix en el marc del Hub cambraDigital i reuneix un amplia ventall d’empreses tecnològiques, que de la mà de la Cambra de Barcelona, col·laboren en la transformació digital del territori, per millorar la competitivitat del mercat català. El Servei de Finançament Cambra, en aquest cas, es tracta d’una iniciativa que va néixer durant la pandèmia per donar solucions efectives als problemes de finançament de l’empresariat i oferir-los un assessorament financer de qualitat. A partir d’ara, Ibercaja forma part de les entitats validades per la corporació en matèria de finançament, que participen activament al naixement de nous projectes i enfortiment dels comptes de cotització actuals.

A més, l’acord també inclou establir sinergies i col·laboració per donar suport a les empreses en la gestió i la rebuda del finançament dels fons europeus Next Generation.

Per últim, totes dues entitats s’han compromès a reforçar-se a nivells de comunicació per aconseguir una bona divulgació dels projectes que beneficiïn les microempreses, petites i mitjanes empreses, grans empreses, startups i el col·lectiu d’autònoms del territori.

Fomentem la competitivitat de l’economia amb un acompanyament integral dels negocis

Ibercaja, mitjançant aquest acord, vol recolzar projectes empresarials que puguin ser viables i executables en la seva totalitat de manera que puguin dur a terme aquelles iniciatives que impulsin la seva competitivitat, com per exemple les que es recolzen en els fons Next Generation EU.

Aquesta col·laboració s’emmarca en l’aposta estratègica del Banc per les empreses, dins el Plan Estratègico Desafío 2023 que, a més dels seus serveis financers, contempla un acompanyament integral als seus clients a través d’un servei especialitzat i personalitzat, complementat amb les accions del ecosistema Más Empresa i diferents acords amb les associacions empresarials i de directius més rellevants del país.

Sobre el HUB cambraDigital

El HUB cambraDigital és un espai polivalent i tecnològic que actua com a motor de creació d’un teixit empresarial català innovador i competitiu. El naixement d’aquest espai respon al projecte Catalunya 2030/40 de la corporació, el qual treballa per la construcció d’un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, digitalitzada, tecnològica, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.

Actualment, des del HUB cambraDigital es promou que les pimes i les persones emprenedores incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital.

Sobre Ibercaja

Ibercaja és un dels grans grups bancaris espanyols, compta amb 2,6 milions de clients a tot l’Estat, 908 oficines, 4.848 empleats i un volum d’activitat de 98.305 milions d’euros. Disposa d’un grup financer propi (fons d’inversió, plans de pensions, segurs d’estalvi i risc, leasing i renting) i té la ferma vocació d’ajudar i aportar valor als seus clients. La professionalitat, la proximitat i el compromís social i territorial son alguns dels trets diferencials de l’entitat. Ibercaja té un ferm compromís amb la sostenibilitat i la integració en la seva activitat financera, acompanyant als seus clients amb productes i serveis sostenibles, assumint el compromís de ser neutre en l’emissió de carboni l’any 2050, i incorporant els factors ambientals, socials i de governança en la gestió dels riscos.