Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra demana entesa als grups municipals de Badalona per lluitar contra la COVID-19

La ciutat haurà de treballar activament per a la reactivació dels comerços locals i mantenir l’ocupació, així com aprovar mesures que facilitin l’activitat econòmica.

Barcelona, 12 de maig de 2020.- Aquest dimarts el ple de l’Ajuntament de Badalona escollirà el nou batlle de la ciutat, després de la dimissió d’Àlex Pastor. Des de la Cambra de Barcelona veiem la reordenació del govern municipal badaloní com una oportunitat per abordar des d’una perspectiva més àmplia les mancances de la ciutat per fer front a la COVID-19, però serà necessari el consens entre les forces municipals més enllà dels interessos personals i de partit.

Atesa l’excepcionalitat del moment actual, a l’inici del procés de desconfinament i a les portes d’una greu situació social i econòmica provocada per la pandèmia, el president de la delegació del Barcelonès Nord de la Cambra, Pere Alemany, ha escrit una carta a tots els grups municipals on ha manifestat el posicionament de la corporació respecte l’elecció de nou govern municipal. Així mateix, ha afegit una sèrie de reclamacions en benefici del teixit econòmic de la ciutat.

A curt termini, el nou consistori de Badalona haurà de donar una resposta clara a les dificultats de la crisi sanitària sobre el teixit econòmic i treballar activament per a la reactivació del comerç local i mantenir els llocs de treball. També haurà d’adequar la seva gestió a tots aquells aspectes que facilitin l’activitat econòmica en termes de contractació de serveis, inversions, pagaments a proveïdors, ajornaments de taxes i ajuts a famílies en situació de precarietat, entre altres.

Alemany ha considerat també que l’Ajuntament de Badalona hauria de donar el màxim suport a les famílies que han perdut éssers estimats com a resultat de la pandèmia i ha proposat organitzar una jornada de dol a la ciutat. En aquest sentit, convé analitzar conjuntament amb el responsables de l’Hospital de Badalona i de l’Hospital Germans Trias i Pujol la gestió de la COVID-19 a la ciutat i extreure’n conclusions per a la millora futura.

A mig i llarg termini, la Cambra de Barcelona considera que el govern municipal ha d’aplicar mesures per fer de Badalona un referent en sectors clau i d’alt potencial de creixement com la salut, l’alimentació, la metal·lúrgia i les indústries culturals i creatives. Cal millorar l’atractiu dels seus polígons industrials orientant-los cap a les noves oportunitats de la Indústria 4.0 i establint sinèrgies amb les universitats ubicades al Barcelonès Nord com UPC, la UAB i la UB.

En matèria educativa, cal impulsar la creació d’un Consell Local de Formació Professional de Badalona i modernitzar les famílies professionals cap a sectors d’oportunitat futura relacionats també amb la Indústria 4.0 (Canvi Climàtic i Transició Energètica, Salut i Tecnologies Mèdiques).

Per últim, és necessari definir usos per als edificis municipals actualment en desús, amb criteris de millora de l’activitat econòmica, així com liderar amb Sant Adrià del Besòs la reordenació del front litoral en l’àmbit de les Tres Xemeneies incorporant iniciatives que beneficiïn Badalona.