Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra posa en marxa les #ConsultesCambra per escoltar la veu de l’empresariat

El sistema de consultes serà un mecanisme per millorar el cens, ja que permetrà identificar omissions i advertir als afectats de la necessitat de fer els procediments legals reglamentaris per tal de ser inclosos en el cens.

04/10/2019

Barcelona, 4 d’octubre de 2019.- Apropar-se a l’empresariat amb més mecanismes de participació és l’objectiu del nou projecte #ConsultesCambra que avui han presentat el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i la vicepresidenta primera, Mònica Roca, en roda de premsa. Un procés de participació dinàmic que permetrà copsar la veu de tot l’empresariat català i referendar posicionaments de la institució.

El projecte permetrà apropar la corporació a tot el teixit empresarial formulant preguntes multi resposta que oferiran una radiografia del que opina el conjunt de l’empresariat sobre temes d’actualitat econòmica.

En aquesta primera consulta, la pregunta que es formularà és Quines creu que serien les conseqüències econòmiques per a la seva empresa en cas d’una Catalunya amb Estat propi integrat dins la Unió Europea?

Concretament aquesta qüestió ja es va preguntar l’any 2012 en el marc d’una estudi que va encarregar la Cambra sobre els escenaris politicoeconòmics de Catalunya, i els resultats que va deixar sobre la taula en aquell moment eren que un 25,4% de la mostra considerava que les conseqüències eren positives, un 24,3% incertes, un 13,8% negatives i el 36,4% restant que no afectaria significativament a la marxa del seu negoci.

Recuperar la figura de l’aprenent, el model de vinyeta per a les autopistes, si s’ha d’impulsar des de les cambres la formació professional dual o l’impacte del Brexit seran algunes de les consultes que es posaran en marxa en els propers mesos.

El procés de consultes, que permet tenir més d’una consulta alhora, està obert a tot el conjunt d’empresaris/es de Catalunya, i ofereix així la possibilitat que aquells que no estiguin a la demarcació de Barcelona puguin expressar la seva opinió sobre els temes consultats. No obstant això, els resultats que la Cambra de Barcelona publicarà diferenciarà entre els vots emesos pels usuaris que formen part del cens d’empreses de la Cambra de Barcelona i els que no en formen part. Així, la radiografia sobre l’opinió de l’empresariat envers un tema serà el màxim completa possible, oferint a tothom la possibilitat d’opinar.

Per participar en les consultes serà necessari disposar d’un certificat digital que acrediti l’autenticitat i registri la partició en el procés. Un cop l’usuari s’hagi registrat, podrà votar amb el certificat digital o bé amb un usuari i contrasenya.

A més a més, mitjançant aquest sistema de participació es contribuirà a ampliar la base de dades de les consultes. En el cas que una empresa i autònom no formi part del cens, l’aplicatiu demanarà que s’ompli un formulari amb les seves dades. Quan la Cambra de Barcelona validi que les dades són d’una empresa o autònom, rebrà al correu electrònic un missatge informant-lo que passa a formar part del cens de Consultes Cambra. A partir d’aquest moment ja podrà votar amb el seu certificat digital o demanar un usuari i contrasenya per fer-ho.

El sistema de consultes serà un mecanisme per millorar el cens, ja que permetrà identificar omissions i advertir als afectats de la necessitat de fer els procediments legals reglamentaris per tal de ser inclosos en el cens.

D’aquesta forma es compliran dos dels compromisos electorals del nou equip de la Cambra, contribuir a actualitzar les dades de les empreses de la demarcació de la Cambra i apropar la corporació a l’empresariat amb mecanismes de participació que els faci ser actius en els processos de decisió i posicionament.

El projecte s’anirà consolidant en els propers mesos amb més prestacions i un augment de la periodicitat.

Per paticipar-hi i votar cal accedir a l’enllaç següent: www.cambrabcn.org/consultescambra o www.consultescambra.cat