Sala de premsa

Notes de premsa

Es presenta respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya

Es pretén esdevenir el centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria.

05/02/2014

Davant de cent-cinquanta persones representants d’un centenar d’empreses, ha tingut lloc avui la presentació pública de respon.cat, una iniciativa empresarial que pretén implicar les empreses més compromeses amb la societat, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social (RSE) a Catalunya.

Josep Santacreu, president del grup d’RSE de la Cambra de Barcelona, ha parlat en nom de les empreses promotores i ha destacat que avui es feia un pas molt rellevant per a l’RSE a Catalunya. Respon.cat vol aglutinar a totes les empreses que a Catalunya tenen un compromís significatiu en responsabilitat, i ha llançat el repte de doblar en els propers quatre anys el nombre d’empreses que gestionen l’RSE.

Ha posat de manifest que a tots els països més desenvolupats el compromís de les empreses envers la societat és una constant. A Catalunya tradicionalment hi ha hagut molta filantropia i actualment tenim empreses amb una gestió de l’RSE molt avançada, però cal fer un gran salt endavant perquè aquest enfocament de gestió ha de formar part del model de competitivitat i del que ha definit com la manera catalana de fer empresa.

Per Santacreu, que és conseller delegat de DKV Assegurances, una de les empreses que hi ha darrera la iniciativa, respon.cat ha de ser un referent per a les empreses catalanes en la gestió responsable alhora que un actor internacional de prestigi.

Ha detallat les quatre línies d’actuació previstes, de lideratge, destinada al nivell de direcció i orientada a fer un gran salt en la cultura empresarial; de capacitació, per tal de facilitar un desenvolupament tècnic; de foment, per tal que moltes més empreses i especialment pimes s’incorporin a la gestió de l’RSE; i finalment l’orientació al territori i el treball sectorial. Finalment, Santacreu ha destacat que respon.cat es dirigeix a totes les empreses compromeses, siguin grans multinacionals o pimes. Ha afirmat que ser responsable vol dir tenir capacitat de donar resposta i que respon.cat pretén ajudar a desenvolupar aquests valors i capacitats dins les empreses.