Sala de premsa

Notes de premsa

Ictineu, Fundació Cassià Just, Martiderm i Plameca, guardonats del Dia de la Cambra al Baix Llobregat

La trobada commemorativa ha comptat amb la participació de l’economista Xavier Sala-i-Martin, qui ha reflexionat al voltant del creixement que ha experimentat la societat fruit de l’esperit creatiu i la capacitat d’interrelacionar idees.

El Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels ha estat l’epicentre del Dia de la Cambra al Baix Llobregat. Una trobada commemorativa que ha comptat amb la participació destacada de l’economista Xavier Sala-i-Martin i que ha retut un homenatge a iniciatives empresarials en l’àmbit de la innovació, la internacionalització, la inserció laboral i la recerca i el desenvolupament.  

En concret, la Cambra territorial del Baix Llobregat ha reconegut a Ictineu submarins com a iniciativa destacada en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament, a la Fundació Cassià Just en la categoria d’inserció laboral, a l’empresa de cosmètica Martiderm com a empresa innovadora i a la productora de complements alimentaris i plantes medicinals, Plameca, pel seu model d’èxit en la internacionalització. 

L’acte que ha comptat amb la benvinguda del president de la Cambra territorial del Baix Llobregat, Carles Guilera, i de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona,Mònica Roca i Aparici, ha posat el focus en la importància de transformar-nos i adaptar-nos per fer front als reptes tecnològics que ens depara el segle XXI. En aquest sentit, Roca ha apel·lat, davant dels més de 200 empresaris i empresàries presents a la sala, a l’esperit de transformació que el Baix Llobregat té impregnat en el seu tarannà. “Una comarca coneguda pel seu gran pes industrial, sobretot automobilístic, que és i ha estat un sector en constant evolució”, ha afegit. 

De fet, la capacitat de transformació ha estat l’eix central de la conferència que ha pronunciat Xavier Sala-i-Martin, catedràtic d’economia de la Universitat de Colúmbia a Nova York. L’economista ha reflexionat al voltant del creixement que ha experimentat la societat fruit de l’esperit creatiu i la capacitat d’interrelacionar idees. Un recorregut al llarg de la història que ha posat en valor tots els avenços i progressos des del paper que jugava la mitologia grega fins a l’impacte de la revolució digital en la qual estem immersos de ple. En aquest punt Sala-i-Martin ha aprofundit amb el que avui està en boca de tothom, l’impacte de la intel·ligència artificial en les nostres vides, i ha adreçat un missatge a l’esperança i a perdre la por davant dels canvis tecnològics. Per l’economista quedar-se immòbil o anar contracorrent no és una opció, perquè el moviment és imparable.   

L’acte ha finalitzat amb la cloenda de la directora del Parc Mediterrani de la Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, Elisabeth Jordà, qui ha posar en valor el rol que juguen els parcs científics i tecnològics en l’ecosistema emprenedor i empresarial. Jordà ha defensat els actius que allotgen les instal·lacions i ha obert la porta a conèixera fons l’espai en una jornada oberta liderada per Cambra i el centre universitari al juliol. 

Ictineu, més de 100.000 hores dedicades a la recerca i el desenvolupament 

La primera iniciativa en pujar a l’escenari ha estat Ictineu. L’empresa dedicada al món de la tecnologia submarina ha estat reconeguda en la categoria de recerca i desenvolupament. La corporació ha reconegut el seu lideratge en la fabricació i desenvolupament de bateries d’ió-liti-polímer d’última generació. Una tecnologia capaç de funcionar directament en contacte amb l’aigua i fins a la màxima profunditat de tots els oceans. Tota una referència per al futur que està rebent una gran acollida internacional dels principals centres de recerca submarina i d’empreses del sector. 

Fundació Cassià Just, gairebé 20 anys apostant pel treball com a eina d’integració 

L’entitat social fundada l’any 1994, com a iniciativa d’un grup de professionals de la salut mental, l’acció social i l’educació, ha estat posada en valor per la seva tasca en la inserció laboral a la comarca. La fundació, a través de Cuina Justa, dona feina a prop de 300 persones en risc d’exclusió social oferint solucions gastronòmiques de qualitat per a empreses i escoles, càterings per a esdeveniments i personal qualificat per a empreses de restauració i hostaleria.  

Martiderm, afany d’investigació, superació i canvi constant 

L’empresa dedicada al món de la cosmètica situa la investigació com a eix fonamental del seu desenvolupament. La qualitat i el seu icònic packaging li han obert les portes a la majoria de mercats internacionals, i avui ja compta amb més de 80 productes dissenyats amb ingredients específics adaptats a una àmplia diversitat de necessitats. Per aquest motiu, la Cambra territorial del Baix Llobregat li ha lliurat el reconeixement en innovació.   

Plameca, sinònim de qualitat i professionalitat valorat arreu del món 

La companyia amb més de 35 anys d’experiència treballant en l’àmbit dels complements alimentaris i plantes medicinals compta amb una dilatada experiència a escala internacional. La cura per la qualitat, el respecte a la sostenibilitat i el seu compromís amb la salut holística han estat els detonants del seu salt a l’exterior. Plameca exporta a més de 30 països i per aquest motiu ha rebut el reconeixement en internacionalització del Dia de la Cambra.