Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona se solidaritza amb els comerços afectats pels aldarulls durant les festes de la Mercè

La corporació es posa a disposició del comerç per ser el seu altaveu i ofereix la seva col·laboració a les administracions per evitar que aquests fets no es tornin a repetir.

27/09/2022

Arran dels aldarulls durant les festes de la Mercè de Barcelona, que han comportat el saqueig de comerços i la destrossa de mobiliari urbà i vehicles, la Cambra de Barcelona manifesta el seu rebuig a aquests actes i se solidaritza amb els comerços, empreses i persones treballadores afectades. La corporació també lamenta profundament la mort d’un jove per apunyalament durant la matinada de diumenge i expressa el seu condol a la família de la víctima.

Aquests actes vandàlics contra el comerç i el mobiliari urbà, a més de constituir delictes, generen un gran impacte econòmic als negocis afectats, a part d’afectar la imatge que projecta Barcelona. Actes que, per altra banda, no s’haurien de produir i menys encara en el context d’una de les dates destacades de l’agenda cultural de la ciutat.  En aquest sentit, la Cambra de Barcelona, en tant que representant dels interessos generals del comerç, queda a disposició del sector per actuar com a altaveu de les seves reivindicacions.

A banda de ser conscients del problema que suposa la criminalitat, cal que les administracions treballin conjuntament per identificar i aplicar les solucions més adients. La Cambra de Barcelona també els ofereix la seva col·laboració amb l’objectiu compartit de trobar solucions que permetin que fets com els d’aquest cap de setmana no es repeteixin en un futur. Això inclou, més enllà de mesures punitives i a curt termini, polítiques socials, educatives i fiscals per augmentar el benestar.