Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra valora positivament el confinament total anunciat i demana treballar en un pla de sortida amb garanties

Cal que les empreses disposin d’EPIS i universalitzar els tests de detecció per fer una reincorporar laboral amb seguretat.

30/03/2020

Barcelona, 30 de març de 2020.- La Cambra de Barcelona fa una valoració positiva de la posada en marxa de la mesura de confinament total durant els propers 15 dies anunciada pel Govern espanyol, tot i que considera que és una mesura que arriba tard i que s’hauria d’haver fet fa més de dues setmanes.

Per a la Cambra ara cal treballar en el següent pas, la sortida del confinament que podria arribar durant les properes setmanes i que s’ha de fer amb control i garanties.

En aquest sentit, són necessàries dues mesures: la primera, que arribin els Equips de protecció individual (EPIS) a tot arreu, també a les empreses, i la segona, universalitzar els tests de detecció de la COVID-19 a tota la població, perquè la reincorporació laboral es faci amb la seguretat que les persones inicien l’activitat sent immunes, si ja han passat la malaltia, o bé amb la certesa que no la tenen.