Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra i la Fundació Vallès Oriental promouen la inserció de les persones amb risc d’exclusió laboral al territori

Ambdues entitats treballaran plegades per sensibilitzar les empresàries i els empresaris del Vallès Oriental sobre el seu paper com agents promotors de la responsabilitat social i la inserció laboral.

La Cambra territorial del Vallès Oriental i la Fundació Privada Vallès Oriental per a persones amb discapacitat intel·lectual uneixen forces per promoure la inserció laboral i social de les persones amb risc d’exclusió laboral apostant per la sensibilització, l’orientació i l’assessorament.

En concret, l’acord subscrit per ambdues entitats estableix com a propòsit conscienciar a empreses i a administracions públiques sobre la importància d’afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.  En aquest sentit, s’impulsaran iniciatives dirigides a orientar i assessorar a les empreses del Vallès Oriental sobre els beneficis de la contractació de persones amb discapacitat, així com es facilitarà la incorporació de persones ateses a la fundació a empreses de la comarca.

A més, com a resultat de l’aposta compartida, s’han posat les bases perquè la corporació cameral organitzi una jornada anual orientada al teixit productiu vallesà, sobre l’aplicació de la Llei General de la Discapacitat (LGD) i els efectes positius que té la incorporació de persones treballadores amb discapacitat intel·lectual en els seus equips de treball.

La unió s’ha materialitzat aquest matí amb la signatura del conveni per part de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el director general de la Fundació Vallès Oriental, Rafel Arderiu. Una rúbrica que ha comptat amb la participació per part de Cambra, del president de la territorial del Vallès Oriental, Jaume Aragall, i per part de la fundació, del cap de gestió operativa de l’entitat social, Eduard Martin i de la cap de comunicació, Sònia Garcia.

La col·laboració respon a la visió principal de la Cambra de Comerç de Barcelona que vol construir una economia basada en valors com l’equitat, la integració i la justícia. De fet, l’acord materialitza la responsabilitat social i sensibilitza l’àmbit empresarial, la ciutadania i les administracions públiques sobre la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Sobre la Cambra de Comerç de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona treballa per impulsar el desenvolupament d’un model econòmic que situï les persones al centre, que sigui ambientalment sostenible i socialment responsable i que promogui una economia d’alt valor afegit. En aquest sentit, des de la corporació s’han establert diferents iniciatives que tenen com a objectiu promoure un creixement econòmic basat en la qualitat. Entre elles, els Indicadors de Progrés i Benestar (IPB Cambra), un conjunt d’indicadors que tracten de monitorar el comportament català en termes de progrés, benestar, sostenibilitat i resiliència.

Sobre la Fundació Privada Vallès Oriental

La Fundació Privada Vallès Oriental és una entitat social sense afany de lucre, que té com a objecte l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de Catalunya, amb la finalitat de potenciar la seva qualitat de vida i vetllar perquè els seus drets com a persones siguin respectats. En concret, la fundació disposa d’un Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció (SIOAS) que s’estableix com a propòsit millorar l’ocupabilitat a través de l’adquisició de competències transversals, gràcies a itineraris formatius i laborals específics que s’ajusten als perfils i interessos de producció i laborals de les empreses del mercat ordinari. Una iniciativa que es complementa amb un Equip Multidisciplinari de Suport (EMS), el qual promou una adaptació laboral dels treballadors òptima i ofereix el suport necessari per complementar les seves capacitats i hàbits laborals adequats.