Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra presenta el HUB CambraDigital Vic per impulsar la creació i les col·laboracions empresarials

El projecte es materialitza amb unes noves instal·lacions de més de 400 metres quadrats ubicades a l’edifici El Sucre de Vic, seu de la Cambra a Osona.

La Cambra de Comerç de Barcelona a Osona i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç han inaugurat avui el HUB CambraDigital Vic, una iniciativa territorial que té com a propòsit facilitar la col·laboració entre empreses, impulsar la creació i el desenvolupament de projectes, i fomentar la generació de noves iniciatives. Aquest espai s’ha posat en marxa gràcies al cofinançament en un 50% del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que gestiona la Fundació Incyde, sent el 50% restant aportat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

El projecte que es materialitza amb unes noves instal·lacions ubicades l’edifici El Sucre de Vic, seu de les oficines territorials de la corporació, comptarà amb una superfície total de més de 400 metres quadrats. L’espai proporcionarà àrees de treball, tant compartides com privades, i promourà l’intercanvi entre empreses i entitats de la comarca.

La posada en marxa del projecte se suma a un procés de transformació de la Cambra al territori iniciat el 2021 amb la remodelació de les oficines locals. A partir d’ara, tant el HUB com els espais d’atenció a l’empresariat s’ubicaran a la planta baixa d’El Sucre, mentre que a la primera s’hi allotjaran sales de reunions i despatxos privats a disposició de tot el teixit productiu.

Així ho han presentat avui el president de la Fundació Incyde i de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, Josep Pujadas. A l’acte d’inauguració hi ha participat l’alcalde de Vic, Albert Castells, i que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, i el director gerent de la Universitat de Vic, Jordi Baiget.

Espais de cotreball o reunions privats i col·laboratius oberts a tot el teixit productiu

El HUB cambra digital Vic serà un espai divers, polivalent i tecnològic, que actuarà com un element de dinamització i d’integració de diferents línies d’actuació que la Cambra de Comerç de Barcelona té en marxa. El nou espai facilitarà serveis perquè les pimes i emprenedors/es incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital.

Les instal·lacions posaran a disposició una àrea de cotreball oberta a emprenedors, startups i pimes del territori i diverses sales de reunions de diferents capacitats dotades d’equipaments tecnològics d’última generació per tal d’oferir les solucions més avançades al conjunt del teixit productiu. A més, el projecte integrarà la Sala Sert com espai polivalent de conferències i presentacions amb el propòsit d’oferir una proposta el més àmplia i transversal possible per a les empreses i professionals.

Un projecte en xarxa que integra espais de cotreball en el conjunt de la demarcació cameral

La iniciativa materialitzada a l’edifici El Sucre és el segon estadi d’un projecte que va néixer el febrer del 2022, quan la Cambra va donar a conèixer el HUB CambraDigital ubicat a les oficines centrals de la corporació (Diagonal, 452, de Barcelona). Una iniciativa embrionària que aspirava a replicar-se al territori i que junt amb els acords signats amb els Ajuntaments de Manlleu i Gironella i la posada en marxa del HUB CambraDigital Vic, ja és una realitat.

De fet, la corporació aspira al llarg d’aquest mandat a seguir desenvolupant aquest projecte amb l’objectiu de promoure una xarxa d’espai de coneixement i cotreball repartida pel conjunt de la demarcació de la Cambra. En concret, el HUB cambra Digital unificarà totes les seves ofertes i serveix, permetent així que qualsevol professional osonenc pugui gaudir de les ofertes i serveis tant a la seu de Vic com de Barcelona.