Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra rebutja la censura cultural i exigeix mesures de protecció per a les empreses culturals i persones autònomes en favor de la llibertat d’expressió a les arts escèniques

Denunciem i ens sumem al crit del col·lectiu de les Arts Escèniques i la Música en contra de les cancel·lacions recents d’espectacles i esdeveniments culturals, que manifesten unes pràctiques abusives per part del poder polític i un atemptat contra la llibertat d’expressió i la democràcia. 

10/07/2023

Amb motiu de l’allau de les cancel·lacions que s’estan produint per tot l’Estat sota criteris polítics i partidistes, des de la Cambra de Comerç de Barcelona expressem el nostre rebuig i ens sumem a la denúncia feta pel del món de les Arts Escèniques i la Música.   

En aquest sentit, la corporació considera que la censura de la cultura és un atemptat contra la democràcia i la llibertat d’expressió. Per això, exigim que es retorni a la normalitat democràtica i que es posin mesures de protecció contra la censura per raons ideològiques, i que es protegeixi així les empreses culturals i persones autònomes del sector.  

A més a més, dues de les cancel·lacions, concretament la de l’espectacle Nua i la d’El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai, semblen motivades per raons lingüístiques i s’acarnissen directament contra la cultura i la llengua catalana.   

Lamentem la inacció contra aquestes pràctiques i denunciem qualsevol banalització de la censura, ja que la cultura és l’expressió d’un estat de dret i de la democràcia.  

Amb aquesta denúncia, la Cambra de Barcelona torna a refermar el seu compromís amb el sector cultural. De fet, recentment la corporació ha creat la Comissió de Cultura per fomentar les relacions entre el món empresarial i la cultura, i contribuir a la projecció del sector cultural arreu del territori.