Sala de premsa

Notes de premsa

Les empresàries Antolín, Hervella i Martí guardonades amb els premis IWEC 2018

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, que compta amb el Suport de CaixaBank, IESE Business School i Repsol.

14/09/2018

Premiades IWEC 2018

Barcelona, 14 de setembre de 2018. Shangai ha acollit l’onzena edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, les quals són propietàries de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l’objectiu d’ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona que es va posar en marxa el 2007 amb col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l’Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Àfrica del Sud. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport acadèmic de l’IESE Business School i el patrocini de CaixaBank, entitat líder del mercat financer espanyol, i de Repsol. En aquesta edició ha comptat també amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Espanya.

L’actual edició s’ha celebrat concretament a la seu oficial del CEIBS, una de les escoles de negoci més importants de la Xina, la qual el president és Pedro Nueno, moderador d’una de les principals taules rodones de la conferència. L’escola va néixer amb l’esperit d’ajudar el món emprenedor amb el suport de la Unió Europea i el govern de Shangai. CEIBS, una de les escoles associades de l’IESE Business School, està present a més de Shangai, a Beijing, Shenzhen, Accra i Zurich, una extensa xarxa que li permet mantenir una posició predominant en el món.

Cada any, en el marc d’aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis IWEC per tal de reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món. Els esmentats premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, per a què puguin formar part important en el desenvolupament de l’economia global del S.XXI. La primera edició d’aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s’han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), New York (2011), Barcelona (2012 ), Lima (2013), Stockholm (2014), Istambul (2015), Brussel·les (2016) i Seattle (2017).

En aquesta edició 2018, la Fundació IWEC ha reconegut la tasca de 48 empresàries, relacionades amb una gran diversitat d’indústries des de l’enginyeria i la construcció al sector tecnològic, energètic, màrqueting, alimentació, entre d’altres. En total, les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1,7 bilions de dòlars i donen feina a més de 48.000 persones distribuïdes en els cinc continents. La xarxa mundial d’IWEC està creixent d’una manera exponencial i en aquests onze anys ha premiat a 337 empresàries, procedents de més de 30 països dels cinc continents, que donen feina a més de 260.000 persones i que tenen una facturació de més de 29.800 bilions dòlars.

Entre les empresàries premiades, les representants d’Espanya que han obtingut el reconeixement internacional aquest any són:

  • María Helena Antolín Raybaud, vicepresidenta i membre del Consell d’administració del Grup Antolin, companyia especialitzada en la fabricació de components per a l’interior de l’automòbil. Ha ocupat diversos càrrecs al Grup Antolin relacionats amb la qualitat, estratègia i excel·lència a Espanya, França, Alemanya i Itàlia, fet que li permet comptar amb una dilatada trajectòria i experiència. Així mateix, forma part del Consell d’Iberdrola com a consellera independent i ocupa la presidència de SERNAUTO. http://www.grupoantolin.com
  • Rocío Hervella, CEO de Prosol, reconeguda companyia del món del cafè. Fundadora al 1998 de Prosol amb la participació de socis principals i més de 70 minoritaris. Prosol ofereix al mercat cafè soluble, cereals, begudes a base de cafè i càpsules compatibles, una oferta variada que li permet arribar a satisfer més de 30 mercats del món. http://www.productossolubles.com/
  • Montse Martí, CEO de Marti Derm, laboratori de dermocosmètica líder en el mercat d’ampolles per a la cura de la pell. El 2004 es va incorporar a l’empresa familiar donant suport a la innovació i l’expansió internacional, amb vendes a més de 30 països. Des del 2016, Marti Derm ha duplicat el seu creixement, i s’ha convertit en una marca de cosmètica de referència a la Xina, a través de la plataforma Tmall Global d’Alibabá. http://www.martiderm.com

La implantació a la Xina, a debat

L’onzena edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) ha realitzat diferents ponències sobre el paper emprenedor de les dones, com influir en el creixement dels negocis, les tendències tecnològiques i innovadores a seguir i, com a novetat aquest any, com implementar i desenvolupar negocis a la Xina, entre d’altres.

Aquesta última taula rodona ha estat moderada per Pedro Nueno, professor CEIBS & IESE, i ha comptat amb les presentacions de Lan Yang, presidenta de Sun Media Group; Mukta Nandini Jain, presidenta de CACCI-Women ‘s Division, Celina Chew, presidenta de Bayer Group Greater Xina, Ibukun Awosika, presidenta de First Bank of Nigèria, i Maria Victòria Zingoni, directora general de Downstream a Repsol.

Les ponents han centrat el seu debat en com desenvolupar un negoci a la capital asiàtica. Gràcies a les seves experiències empresarials, el públic present ha pogut conèixer les principals amenaces i oportunitats que presenta el territori, i visionar d’una manera més realista els seus plans empresarials.

La col·laboració entre competidors sectorials es va presentar també a debat a una taula moderada per Maria Puig, representant de IWEC per IESE Business School. En aquest cas, Sara Al Madani, va compartir la seva experiència des de la Cambra de Comerç de Sharjah i el Consell d’Empreses dels Emirats Àrabs; Montse Martí, va aportar la seva experiència com a presidenta del Beauty Clúster de Barcelona i Shilpi Biswas la seva visió des de la Cambra de Comerç de Shangai.

Així mateix, la Conferència Internacional Women ‘s Entrepreneurial Challenge ha comptat amb la participació de la presidenta de IWEC, Ruth A. Davis; i la directora executiva de Banca Internacional de CaixaBank, Maria Victòria Matía.

La pròxima edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), al 2019, se celebrarà a Nova Delhi.