Sala de premsa

Notes de premsa

Ramon Camp és nomenat cònsol del Consolat de Mar de Barcelona

La Cambra de Barcelona impulsa el seu servei de mediació amb el nou nomenament i iniciatives com la participació en projectes internacionals, simpòsiums i congressos, entre d’altres actuacions.

19/04/2015

La Cambra de Comerç de Barcelona ha nomenat a Ramon Camp cònsol del Consell de Vint del Consolat de Mar de Barcelona, amb l’objectiu d’impulsar el servei de mediació. La Cambra de Comerç de Barcelona és la institució de referència en la mediació de conflictes empresarials, que segueix la Llei espanyola de mediació en assumptes civils i mercantils de 2012, 6 de juliol, i també després l’aprovació de la Llei Catalana de mediació en el dret privat de juliol de 2009.

Des d’aleshores la Cambra ha impulsat el servei de mediació a través d’una sèrie d’actuacions en què destaquen els diversos convenis de col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, amb l’objectiu de rebre les mediacions empresarials del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, i amb el Consejo General del Poder Judicial, per tal que els contenciosos empresarials dels Tribunals Mercantils de Barcelona siguin també derivats a la Cambra.

A més, s’han signat convenis amb centres internacionals de prestigi com el Singapore Mediation Centre de fama mundial en mediació i s’ha participat en dos projectes internacionals cofinançats per la Unió Europea, el “Go to Mediation” i el “Mediation meets Judges”.

Ramon Camp és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser regidor de l’Ajuntament de Mataró, president del Consell Comarcal del Maresme, diputat, secretari primer i vicepresident del Parlament de Catalunya, diputat al Congrés i senador en representació de la Generalitat de Catalunya. Entre els anys 2008 i 2013 va ser vocal del Consell General del Poder Judicial i actualment és soci del Despatx Roca Junyent.