Sala de premsa

Notes de premsa

Les Cambres consideren imprescindible que Catalunya compti amb un pressupost per l’any 2020 el més aviat millor

L’inici de la recuperació en el nivell de la despesa que incideix en l’equitat i els serveis a la població no pot anar en perjudici de  la necessitat de mesures d’impuls a l’economia.

15/11/2019

Xarxa ferroviària a la costa catalana

Reunit el Consell de Presidents de les Cambres de Comerç ha aprovat per unanimitat el següent comunicat:

Les Cambres catalanes han acordat demanar que Catalunya compti amb un pressupost aprovat pel 2020 el més aviat possible.

Un pressupost aprovat permetrà desenvolupar iniciatives imprescindibles per a l’economia que porten massa temps en espera. Cal que el Govern formuli propostes que prioritzin l’estimulació a l’activitat econòmica i l’alleujament de les restriccions que s’han operat en molts àmbits de la despesa social.

L’inici de la recuperació en el nivell de la despesa que incideix en l’equitat i els serveis a la població no pot anar en perjudici de  la necessitat de mesures d’impuls a l’economia i a l’entorn competitiu, especialment en els àmbits de:

  • La internacionalització, per combatre l’impacte negatiu sobre el comerç mundial de fenòmens com el Brèxit o la pujada d’aranzels i altres mesures que empitjoren els fluxos internacionals de mercaderies.
  • El suport de la innovació que es troba en xifres relatives per sota dels que hi destinen els països del nostre entorn competitiu.
  • Millorar el finançament de les universitats, mirant de vincular-ho a la millora de la connexió Universitat Empresa.
  • Foment de la Formació Professional per avançar en la presència de la FP Dual i la millora de la predicció de les necessitats futures del teixit empresarial.
  • Impuls a les infraestructures estratègiques per a la competitivitat empresarial posant èmfasi en la dinamització de les àrees rurals i propiciar el reequilibri territorial.

 

Les Cambres catalanes demanen al Govern que acceleri la presentació d’una proposta i al conjunt de les forces del Parlament que acullin la proposta de forma constructiva i arribin als acords necessaris per garantir la normalització de l’escenari pressupostari i la recuperació dels projectes i actuacions, que malgrat tenen una important acceptació, que porten massa temps sense poder-se realitzar.