Sala de premsa

Notes de premsa

El Dia de la Cambra del Berguedà reconeix l’esforç i la perseverança de Ramaders de Muntanya del Berguedà

L’edició d’enguany ha post el focus en analitzar el paper de la comarca en l’àmbit internacional de la mà de quatre testimonis empresarials qui han compartit les seves experiències i visions en l’exportació de productes arreu del món.

La Cambra territorial del Berguedà ha celebrat junt amb gairebé 200 empresaris i empresàries la trobada anual de la corporació al territori. La jornada, que ha posat en valor un any més l’esforç i la constància del teixit productiu local, ha guardonat amb el premi Dia Cambra 2023 a la cooperativa Ramaders de Muntanya del Berguedà. Una organització que compta amb més de 30 anys de trajectòria en el sector primari i que ha estat reconeguda per la seva perseverança, empremta i esforç en el desenvolupament del Berguedà.

El president de la Cambra territorial del Berguedà, Joan Boix, i el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona, Toni Fitó, han donat el tret de sortida a l’acte commemoratiu. Boix ha aprofitat la seva intervenció per reclamar a les administracions la necessitat d’invertir en infraestructures claus per la comarca que contribueixin a enllaçar-la amb el conjunt del territori català. Una demanda compartida per Fitó, qui ha realçat la feina incansable que duu a terme dia rere dia el conjunt del Consell territorial del Berguedà en la dinamització i l’impuls de l’economia berguedana.

Amb tot, l’eix central del Dia de la Cambra del Berguedà ha estat la taula rodona El Berguedà empresarial al món. El director Operations Spain de PAULIG-LIVEN, Ignasi Montagut, el director comercial d’AS&NL, Joan Casadesús, la CEO de MoiAcció, Montse Rodrigues, i la directora d’operacions i recursos humans de WEELKO BARCELONA, Àfrica Canudas, han intercanviat experiències i opinions al voltant de les seves vivències empresarials arreu del món. El debat, que ha estat moderat per l’escriptor Xavier González-Costa, ha permès conèixer de primera mà l’oferta que exporten les quatre iniciatives, així com detallar quines són les principals barreres d’entrada als mercats internacionals. La taula ha posat en evidència un clam unànime a les administracions públiques en defensa d’un major impuls i dinamització econòmica.

La polifonia de veus ha estat precedida per la ponència del fundador i director de l’Institut Ciències Fotòniques (ICFO), Lluís Torner i Sabata. Sota el títol, L’important de la tecnologia és allò que es pot fer amb ella, el ponent ha reivindicat la importància de conèixer la tecnologia disponible, tant la madura com la que es troba en fase de recerca i desenvolupament. En concret, Torner ha defensat la rellevància que les empreses coneguin quina és l’oferta actual per així poder ser més competitius o desenvolupar productes amb més prestacions, més baix cost o una menor petjada mediambiental.

La cloenda del Dia de la Cambra del Berguedà, que s’ha celebrat al Curriu Garden de Can Rosal a Olvan, ha anat càrrec de l’alcalde del municipi, Sebastià Prat. Prat ha clausurat una jornada que també ha comptat amb l’assistència dels diputats del Parlament de Catalunya, Alba Camps i David Saldoni, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Treball a la Catalunya Central, Teresa Clotet, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el president de l’Agència del Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, i l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, entre d’altres.